Egy héberül tudó számára melyik nyelv sajátítható el könnyen?
6 éve tanulok héberül, 2 évet éltem Izraelben.
Emellett angolul és franciául beszélek.
Az lenne a kérdésem, hogy melyik áll nyelv annyira közel a héberhez, hogy e nyelv tudásával könnyebben elsajátítható?
Nyilván sokat az arabot mondanátok, de tapasztalatból mondom, hogy a nyelvtan azért eléggé más, hiába a közös nyelvcsalád.
A jiddisre is gondoltam, de az ugye a német és a héber keveréke.
Szóval szerintetek melyik az a nyelv? Köszönöm a segítségeket!
Az a nyelv sajatithato el konnyen, amelyhez van motivaciod tanulni. Nem fogsz talalni olyan nyelvet, ami alig ter el az altalad mar ismert nyelvektol, elobb-utobb minden idegen nyelvnel eljut az ember oda, ahonnan muszaj kemenyen megdolgozni a sikerert. Az arabnal jobbat en sem tudok neked mondani, mas ma is elo nyelvrokona nem igazan van a hebernek. Esetleg eleinte a perzsa nyelv lehet meg konnyebb, koszonhetoen az angol nyelvtudasodnak, de azert abban is vannak igencsak kacifantos dolgok...
A jiddisben a heber elem eleg kicsi, inkabb csak szokincsben jelentkezik, a dominans elem a nemet, es kulonbozo szlav nyelvek, foleg orosz, ukran es lengyel, ezen kivul elenyeszo mertekben az ofrancia es az oangol is bekavarhat (bar ez tenyleg csak elenyeszo).
Nem sok arabot tanultam, csak pár hónapot, aztán időhiány miatt abba kellett hagynom (idén fogok újra nekifogni, ha minden igaz). Nekem a perzsa őszintén szólva könnyebb volt, de lehet csak több időm és energiám volt tanulni.
Szerintem ha a motivációd meg van hozzá, akkor nem lesz gond, sok szerencsét és kitartást kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!