Letudná valaki forditani ezt az angol receptet?
Dióhéjban: A tejsavó és a túró/sajt készítése
- 1 liter tejet lassú tűzön forralni kezdesz.
- Amikor gyöngyözik, hozzáadsz 2 teáskanál esetet vagy citromlevet. Ettől kicsapódik a fehérje nagy része, elválik a túró a savótól.
- Amikor ez megtörténik leszűröd egy gézzel.
- A savót utána különböző módon ízesítheted is (szerecsendió, fahéj, csokoládé, méz stb.)
A cikk nem írja, de a túrót hasonlóképpen lehet ízesíteni (kapor, fokhagyma, bors, szerecsendió stb.).
Ha a túrót jó alaposan kicsöpögtetted, vágódeszka között súly alatt préselheted, és akkor sajtot kapsz, amit pincében, kamrában érlelhetsz is egy-két hétig, de nem muszáj. Többször csináltam már így házi sajtot.
Ha bolti tejből áll neki az ember, akkor a liter tejbe nem árt főzőtejszínt vagy tejfölt is tenni az elején, hogy legyen is benne valami tartalmas anyag, kellő zsiradék és fehérje, mert a bolti tejben ezekből már alig van!
A cikk még írja azt írja a savóról, hogy sok megelőzi a rákot és gyulladásgátló hatása van.
Írtam privátban :)
Ha másokat is érdekel, akkor ezt a videót ajánlom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!