Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent ez a német egyházi...

Mit jelent ez a német egyházi mondat?

Figyelt kérdés
Die Inschrift bezieht sich auf die Vision im Kapitel 21 der Geheimen Offenbarung, in der das neue Jerusalem beschrieben wird.

2015. aug. 4. 11:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Az irat a vízióra utal, a Jelenések könyvének, 21. fejezetében, ami az Új Jeruzsálem leírását tartalmazza.

Ez szabadon nagyjából ezt jelenti.

2015. aug. 4. 11:49
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Légyszi a hozzátartozó mondatot is:

Herr, beschütze diese Stadt und deine Engel sollen ihre Mauern beschützen.

Ez latinul: Civitatem istam tu circumda Domine et angeli tui custodiant muos eius. Ugyanis a német szöveg hiába hivatkozik a Jelenések könyve 21. fejezetére, ott ez a mondat nem található...

2015. aug. 4. 12:03
 3/4 anonim ***** válasza:

A német szöveg: Uram, védd meg ezeket a városokat és a te angyalaidnak kell megvédeni az ő falaikat.

nem vagyok jó németes de ezt kitudtam hámozni, viszont a latinnal nem tudok mit kezdeni, sajnálom. Próbáld google fordítóval vagy valami profibb eszközzel.

2015. aug. 4. 12:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Rákerestem a latin szövegre, és ezt találtam: Civitates istam tu circumdata, Domine Et angeli tui custodiant muros eius. Erre már értelmesebb fordítást ad a google, angolról magyarra így fordítanám: Be vagy zárva ebbe a városba, Ó Uram, és hagyd a te angyalaidnak megtartani ennek falait.
2015. aug. 4. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!