Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek az baj ha románul...

Szerintetek az baj ha románul szeretnék tanulni?

Figyelt kérdés

Néhány hete hirtelen megtetszett a nyelv.Már találtam néhány dolgot az interneten.Megnéztem néhány videót is .Így rám ragadt néhány dolog.Nem jutottam sokra de azért ez is több a semminél.

Nekem tetszik a nyelv.Ti mit gondoltok.

2015. júl. 26. 15:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért volna baj?
2015. júl. 26. 15:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne baj? Én külföldi cégnél vagyok kamionsofőr, sok román kollégám van (velük angolul beszélek, nálunk feltétel a német/angol nyelv), de ha néha iszogatunk hétvégén, néhány feles után már tanítanak románul, és mivel sokat jártam is Romániába korábban, ezt - azt már tudok, nem olyan vészes, sokban hasonlít az olaszra, ők olyan 50 % - ban meg is értik az olaszt.
2015. júl. 26. 15:32
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

Nem túl hasznos, de hobbinyelvnek szerintem teljesen jó.

Nem rég volt egy kérdező, akit többen is kritizáltak azért, mert románul tanul. Ebből kiindulva tehát ne nagyon terjeszd (hogy mit tanulsz), mert vannak mindenhol beszűkült emberek, akik bármi alapján tudnak ítélkezni.

2015. júl. 26. 15:48
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.3-as nem terjesztem senkinek mert tudom hogy milyenek lennének az emberek ha megtudnák.Nem tudtok véletlenül valamilyen oldalt ahol lehet tanulni?

Mert én nem nagyon találtam semmi. Van néhány ismerősöm akivel szeretnék beszélni de nem nagyon tudok románul.Mikor kint voltam akkor nagyon jól elvoltunk.

2015. júl. 26. 16:22
 5/12 anonim válasza:
Szerintem nem baj, soha nem tudod hol használhatod fel, kivel hozz össze a sors üdv.Romániából! :)(ha kell szívesen segítek, habár én se tudok tökéletesen)
2015. júl. 26. 16:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mar tobbszor megkerdezned. Kezdj mar neki vegre.
2015. júl. 26. 17:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, baj, hogy fejleszteni akarod magad.
2015. júl. 26. 17:06
 8/12 A kérdező kommentje:
6-os most kérdeztem meg először.Nyilván mások is megkérdezték nem csak én.
2015. júl. 26. 17:11
 9/12 mustafa33 ***** válasza:
Hát van aki a csigát szereti, van aki a macskát, van aki a puliszkát, én a harcsapaprikás galuskával. De gustibus non est disputandum. De ne csodálkozz, ha akad akinek nem tetszik ha valaki önként tanulja a megszállók nyelvét és nem kényszerből.
2015. júl. 27. 01:23
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a roman nyelv nem mas mint egy osszelopott nyelv, tobb nyelvbol. Ennek ellenere, miert kellene titkolni valakinek is, ha erdekli Es tanulni akarja. Nehogy mar a buta, tanulatlan emberek diktaljak mar mas eletet. Ne divatbol tanuljunk, hanem mert erdekel, fejleszteni akarjuk magukat. Az idi@tak meg tehetnek egy szivesseget a szomszed Mari nenivel egyutt.
2015. júl. 27. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!