Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van itt olyan aki segítene...

Van itt olyan aki segítene nekem románul tanulni és anyanyelvi szinten beszéli?

Figyelt kérdés

Nagyon megtetszett a nyelv de a környezetemben senki nem beszéli tanárhoz meg nem tudok járni.Úgy gondolom hogy ez az a nyelv amit a legkönnyebben és a leghamarabb el tudnék sajátítani. A legalapvetőbb dolgoktól kellene kezdenem mert semmit nem tudok magáról a nyelvtanáról.

Az nekem mindegy,hogy magyar anyanyelvű aki tud románul vagy román anyanyelvű és tud magyarul a lényeg,hogy anyanyelvi szinten beszéljen románul.

Már tudok néhány dolgot az internetről de többet szeretnék tudni.

Megköszönném ha valaki segítene.

Ha van akkor megkérem hogy írja oda hogy nő vagy férfi.

2015. jún. 7. 13:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Én beszélek románul de közelről sem anyanyelvi szinten, úgyhogy bocsi abba nem segíthetek. De megkérdezhetem miért akarok megtanulni? Hasznát vennéd valahol? Netán Romániába szeretnél költözni? Szerintem helyesebb lenne olyan nyelvet tanulni amit utóbb hasznosítasz is. Vagy ha azért szeretnéd megtanulni hogy alapot adjon más nyelvekhez (olasz, spanyol) akkor az a tanácsom hogy egyenest azokat kezd el, mert igaz vannak szavak, dolgok, amelyek hasonlítanak, közelről sem annyira hogy hasznát is vedd. Maximum a kiejtéseket könyebben megtanulod.
2015. jún. 8. 15:28
 2/4 anonim ***** válasza:
akarod**
2015. jún. 8. 15:28
 3/4 A kérdező kommentje:

Igazából azért szeretném mert ha minden igaz 3 év múlva ki fogunk költözni Romániába.Addig el szeretnék jutni legalább középfokra és nem csak ezért akarom megtanulni hanem mert érdekel is ez a nyelv.Már tudok néhány dolgot. Németül tanulok már 6 éve de nem foglalkoztam különösen vele mert nem érdekelt annyira.Nemrég azonban elkezdtem románul tanulni az interneten keresztül.Jelenleg olvasok románul szövegeket,videókat nézek,így már tudok pár dolgot.

Igazából félig én is román vagyok,mert anya is román.Hogy ő miért nem tud tanítani engem azt ne kérdezzétek mert ha nem haragszotok nem szeretném leírni.Meg aztán sok román ismerősöm van akikkel jó lenne néha románul is beszélgetni.Ők meg azért nem tudnak tanítani mert kint élnek.

Magáról a nyelvről sok dolgot tudok már de a használata nem nagyon megy.

Meg kötelességemnek gondolom ha már félig román származású vagyok akkor valamennyire tudnom is kell beszélni.

2015. jún. 10. 19:31
 4/4 anonim válasza:
Szia.Itt a facebookom,beszélem a románt anyanyelvi szinten is.itt a link a fecebookomhoz,ha szeretned,hogy segitsek jelolj be: [link]
2018. febr. 5. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!