Mit egyek akkor ha lenéznek az emberek azért mert románul akarok tanulni?
Egy jó csevapcsicsát.
Viccen kívül, ne érdekeljen, egy nyelv tudásától csak gazdagabb leszel, aki emiatt lenéz nem igazán érdemli meg, hogy foglalkozz vele.
Kedves Kérdező,
Én is önszántamból kezdtem el románul tanulni. Jó barátok közt is ha megemlítem, az első válasz: Pfuuujjj! Idióta vagy? Minek tanulod azt az összelopkodott cigány nyelvet? :d Ilyen kor társaság függően visszakérdezek:
1. Miért ne?
Sztem tök jó kis csicsergős nyelv, de egyben népibbnek hangzik mint az olasz, nem halnak bele ha mássalhangzóra végződik egy szó és mivel a szókincse sok helyről származik, betekintést enged más nyelvekbe is, amelyek szavaival egy olaszul, spanyolul stb. tanuló nem találkozik, mert szinte csak a latin különböző korokból megőrzött szavait használja.
2. De ce nu vă place limbă română?
Ne kelljen már magyarázkodni ha tetszik vmi és megakarom tanulni!
Amúgy két linket bemásolnék ide további fejlődésed érdekében, remélem még nem ismered őket, vmint tudom ajánlani a Budapesten található Román Kulturális Intézet programjait is:
A második linknél még válaszd ki a nyelvet melyet megtanulnál, leírva, és hanganyagként is megtalálod a tanulnivalót.
A két link közt a különbség, hogy míg az első Magyar szempontból magyarul mutatja be a románt, a második standard kaptafákkal dolgozik, viszont előnye, hogy akár angol-román, kínai-arab, német-magyar stb. nyelvpárokban is megtekinthető, letölthetőek a hanganyagok, így több nyelvet lehet tanulni egyszerre.
Javasolnám még hogy próbálj meg átállítani minden lehetséges alkalmazást, programot, a Windowst is beleértve románra, így folyton a szemed előtt van a nyelv, és sokkal hamarabb megszokod.
Ha már nagyon nem bírod, csak beírod start menu keresőmezőjébe h limbă (nyelv), így kiadja vezérlőpult alatt a területi és nyelvi beállításokat ahol visszaállíthatod az eredeti nyelvet.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!