Szerintetek melyik a 3 legnehezebb nyelv?
Nehéz meg ítélni mert több ezer (v. talán millió) élő nyelv van.
De ami nekem nehéz volt az a:
Kínai
Muscogge
És (talán)
a szlovák
A német, állítólag logikus de nekem nem megy a fejembe
Aztán a kínai
És a magyar, nekem könnyű mert az anyanyelvem de nézd csak meg nálunk se beszéli mindenki normálisan most gondolj bele hogy egy külföldinek kéne megtanulnia
Ez nagyon viszonyítás kérdése. Szerintem attól függ, hogy a két nyelv mennyire "közeli".
Pl egy nyugat-európainak nehéz lehet a magyar (teljesen más a logikája, mint pl az angolnak), de a török barátom szerint könnyű (ezen meg is lepődtem).
Nekem a latin a legnehezebb.
#8: az, hogy nekem mi okoz nehézséget, ezernyi dologtól függ. Ebből egy, hogy milyen maga a nyelv, de ot van az, hogy hogyan tanulom, hol, előtte mikyen nyelvettanultam stb.
Az pedig súlyos hiba, hogy a nyelvek nehézségére a nyelvtant hozzuk fel. Holott ott van a kiejtés, a nehezen lefoerdítható kifejetések stb., melyek mind hozáadnak egy nyelv bonyolultságához, de az összeg állandó. Pl. tipikusan az angolt könnyű nyelvnek tartják, pedig már az alapoknél sok olyan eleme van, ami a magyarok számára szokatlan, és akkor még nem beszéltünk a sokszor felületesen kezelt, valójában a nyelv használata szempontjából kritikus kiejtésről. Miért mondjuk négis azt, hogy könnyű? Mert legtöbbnek ez az első nyelve, sokan csak annyit tudnak róla, hogy alany, ige, tárgy, hiszen csak ennyit sajátított el belőle, és a kiejtést nem is tartja gondnak, mert ha nem ért egy dalszöveget, letudja annyival, hogy "biztosan dialektus". Ha bezetnék a kínai nyelv általános oktatását itthon, egészen biztos, hogy hátrább csúszna azokon a listákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!