Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A lengyel, orosz vagy japán a...

A lengyel, orosz vagy japán a legnehezebb nyelv ezek közül?

Figyelt kérdés

Ne csak annyit írjatok, hogy pl. orosz, hanem indoklást.is.

Szempontok: nyelvtan, kiejtés, hasznosság.

Nem tudok eldönteni melyiket válaszam, a lengyel gondolom nem túl.hasznos, de nagyon tetszik, azt hallottam, hogy nagyon nehéz. De melyik a legkönnyebb? Természetesen nem ez a fõ szempont

2014. okt. 2. 20:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A legnehezebb nyilván a japán a teljesen ismeretlen írásjegyek miatt. Talán az orosz a közepesen nehéz, ismét az írásjegyek külön megtanulása miatt (ráadásul folyó írással nem is lehet cirill betűkel írni). A lengyel nyelvet nem ismerem (pár szótól eltekintve), de ott legalább latin betűkkel kell írni és a nyelvtanja sem lehet nehezebb, mint a az oroszén (szláv nyelv mindkettő).
2014. okt. 2. 20:56
 2/11 anonim ***** válasza:

A sorrend: japán, lengyel orosz (legnehezebbtől a legkönnyebb felé haladva).

A hasznosság egy külön dolog, nem tudom, mi köze a nehézséghez. Hasznosság szempontjából az orosz az első, aztán talán japán, majd lengyel.

2014. okt. 2. 21:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, milyen a nyelvérzéked, mennyire szereted az adott kultúrát, nyelvet, lelkesedés, stb.

Valakinek könnyű a japán, és szenved a lengyellel, valakinek fordítva.

Hasznosságra szerintem a japán/orosz majdnem egyszinten van

2014. okt. 2. 22:38
 4/11 anonim ***** válasza:

"Ez attól függ, milyen a nyelvérzéked, mennyire szereted az adott kultúrát, nyelvet, lelkesedés, stb.

Valakinek könnyű a japán, és szenved a lengyellel, valakinek fordítva. "

Vannak objektív mércék, amik szerint a nyelvek nehézségét osztályozzuk. Egy eszperantó semmi esetre se lesz valakinek nehézségben egy szintben a szanszkrittal.

2014. okt. 3. 14:09
 5/11 murakami ***** válasza:

Japán vagyok.

Nem beszélik lengyel vagy orosz, de ha tanulsz japánul, segítek neked.

Tudod kérdezni valami japán nyelvrol itt.

[link]

2014. okt. 4. 17:50
 6/11 anonim ***** válasza:

Mindhármat volt szerencsém tanulni.

A japánban az elsődleges nehézség, hogy meg kell tanulnod pár ezer kanjit. Van, akinek ez könnyű, van, akinek nehezebb. A nyelvtan nem olyan súlyos. A japánban számomra a legproblematikusabb az volt, hogy furcsa, idegen az egész logikája, nagyon nem európai.

A lengyel a legnehezebb ezek közül, legalábbis nyelvtanát tekintve mindenképpen.

A cirill betűktől meg nem kell megijedni, elég könnyen rá lehet állni sztem.

Ne törődj szerintem azzal, hogy melyik a legkönnyebb... minden nyelvnek megvan a maga nehéz és könnyű oldala, meg a maga szépsége, de tényleg ne ez alapján kezdj neki.

2014. okt. 4. 20:13
 7/11 A kérdező kommentje:
A baj az, hogy mindhárom ugyanannyira tetszik....
2014. okt. 4. 20:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Ne haragudj elso, de hulyeseget irtal. Igenis lehet irni folyo irassal ciril betuket (gondolom az irott betukre gondoltal).

En japant tanulok, de ha a 3 szempont alapjan kene dontenem, akkor orosz :)

2014. okt. 5. 22:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Az oroszok gyönyörű folyóírással írnak:) Én sem értem, az első válaszadó mire célzott pontosan. Kicsit persze ott is máshogy néz ki nyomtatott szöveg és kézírás, ahogy a latin betűk használatakor is.
2014. okt. 6. 17:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a japán, legalábbis ha jó vagy magolásból. Ott tényleg csak annyi a nehéz, hogy meg kell tanulni az írásjeleket. Kiejtést nem kell tanulnod, mivel a magyar fedi a japán hangkészletet. A nyelvtan logikája pedig nagyon hasonló a magyarhoz.

Hasznosságilag is a japánt mondanám.

2015. jan. 4. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!