A lengyel, orosz vagy japán a legnehezebb nyelv ezek közül?
Ne csak annyit írjatok, hogy pl. orosz, hanem indoklást.is.
Szempontok: nyelvtan, kiejtés, hasznosság.
Nem tudok eldönteni melyiket válaszam, a lengyel gondolom nem túl.hasznos, de nagyon tetszik, azt hallottam, hogy nagyon nehéz. De melyik a legkönnyebb? Természetesen nem ez a fõ szempont
A sorrend: japán, lengyel orosz (legnehezebbtől a legkönnyebb felé haladva).
A hasznosság egy külön dolog, nem tudom, mi köze a nehézséghez. Hasznosság szempontjából az orosz az első, aztán talán japán, majd lengyel.
Ez attól függ, milyen a nyelvérzéked, mennyire szereted az adott kultúrát, nyelvet, lelkesedés, stb.
Valakinek könnyű a japán, és szenved a lengyellel, valakinek fordítva.
Hasznosságra szerintem a japán/orosz majdnem egyszinten van
"Ez attól függ, milyen a nyelvérzéked, mennyire szereted az adott kultúrát, nyelvet, lelkesedés, stb.
Valakinek könnyű a japán, és szenved a lengyellel, valakinek fordítva. "
Vannak objektív mércék, amik szerint a nyelvek nehézségét osztályozzuk. Egy eszperantó semmi esetre se lesz valakinek nehézségben egy szintben a szanszkrittal.
Japán vagyok.
Nem beszélik lengyel vagy orosz, de ha tanulsz japánul, segítek neked.
Tudod kérdezni valami japán nyelvrol itt.
Mindhármat volt szerencsém tanulni.
A japánban az elsődleges nehézség, hogy meg kell tanulnod pár ezer kanjit. Van, akinek ez könnyű, van, akinek nehezebb. A nyelvtan nem olyan súlyos. A japánban számomra a legproblematikusabb az volt, hogy furcsa, idegen az egész logikája, nagyon nem európai.
A lengyel a legnehezebb ezek közül, legalábbis nyelvtanát tekintve mindenképpen.
A cirill betűktől meg nem kell megijedni, elég könnyen rá lehet állni sztem.
Ne törődj szerintem azzal, hogy melyik a legkönnyebb... minden nyelvnek megvan a maga nehéz és könnyű oldala, meg a maga szépsége, de tényleg ne ez alapján kezdj neki.
Ne haragudj elso, de hulyeseget irtal. Igenis lehet irni folyo irassal ciril betuket (gondolom az irott betukre gondoltal).
En japant tanulok, de ha a 3 szempont alapjan kene dontenem, akkor orosz :)
Szerintem a japán, legalábbis ha jó vagy magolásból. Ott tényleg csak annyi a nehéz, hogy meg kell tanulni az írásjeleket. Kiejtést nem kell tanulnod, mivel a magyar fedi a japán hangkészletet. A nyelvtan logikája pedig nagyon hasonló a magyarhoz.
Hasznosságilag is a japánt mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!