Mik a spanyol nyelv nehézségei és mi könnyű benne?
Figyelt kérdés
Angolul teljesen tudok.2015. máj. 23. 00:59
1/3 silenthunterZ válasza:
Sok az igeidő, több mint 10, ez nehézsége. Egyébként imádnivaló nyelv, pörgős, gyors, dallamos. Könnyűséget okoz a tanulása ha van előzetes latin ismereted.
2/3 A kérdező kommentje:
És az a több mint 10 igeidő az tényleg annyira különböző, vagy csak olyan különbségek vannak mint az angolban, hogy csak 4-et tesznek át múltba és jövőbe és de facto csak 3*4?
2015. máj. 29. 21:17
3/3 Anonymus.lány válasza:
engem egy év alatt a semmiről felhoztak középszintre egy kéttannyelvű gimiben, és nem sokat küzdöttem vele, mégis 4-es 5-ös tanuló vagyok. Van, akinek gondot okoz a sok igeidő, de igazából akkor lesz a legegyszerűbb ha már a legtöbbet tudod, mert akkor összeáll az egész. Van olyan, hogy pl a jövő idő ragozását használják még feltételezéshez is. Mondjuk el fog menni a boltba és talán a boltba mehetett. Mindkettőt ugyanúgy ragozzák. Én igazából nagyon szeretem ezt a nyelvet, szerintem nem nehéz, csak ha van valami, akkor tényleg le kell ülni és tanulni amíg meg nem érted. Itt nincs olyan hogy "jó ezt az idejű ragozást most nem tanulom meg mert úgyse értem és biztos nem is fog kelleni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!