Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelvet tanuljak?

Milyen nyelvet tanuljak?

Figyelt kérdés
Az orosz nagyon tetszik, tudom hogy hasznos is, de könnyű megtanulni? Még nem tudom hova megyek továbbtanulni, de két iskola van, amit kinéztem. Az egyikbe a fő nyelv mellé (angol) németet, olaszt, spanyolt lehet választani. A másikba pedig szintén a főnyelv mellé latint, olaszt, franciát és oroszt lehet választani. Ezek közül melyik lenne a leghasznosabb? Mindkét iskola nyelvei közül?

2015. máj. 19. 21:19
 1/6 anonim válasza:
német, olasz, francia, orosz szerintem
2015. máj. 19. 21:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is német, olasz, francia. Nem tudom hogy az oroszt könnyű e megtanulni, azonban ha tetszik, akkor szerintem tanuld azt. Én a spanyollal vagyok így. Persze a városunkba egyik suliban sincs spanyol... :)
2015. máj. 19. 21:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne az legyen a fő szempont, hogy melyik TECCIK, hanem hogy mihez akarsz vele kezdeni.

német: elég hasznos, ha kapcsolattartó leszel akárhol

orosz: turizmusban vennéd hasznát

francia,olasz,spanyol: ezeket hívom én hobbinyelvnek, akkor válaszd csak, ha a nyelvvel szeretnél foglalkozni, a kapcsolattartásra való igény jóval szerényebb, mint a német esetében.

latin: ha orvosira, tudományos területre mész, de ennek van a legkevesebb értelme

De főként az angolra kell koncentrálni, maximális szintre fejleszteni.

2015. máj. 19. 22:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!:)

Utolsó!: tolmács vagy idegenvezető szeretnék lenni kiskorom óta. A szüleim azt mondják hogy a németnek venném ezek közül a legtöbb hasznát..de szerintem én nem tudnék megtanulni németül, mivel nem tetszik a hangzása se, meg úgy maga a nyelv is olyan távol áll tőlem. Ha abba a suliba megyek ahol lehet oroszt tanulni akkor mindenképpen azt fogok tanulni, viszont ha a másik suliba megyek akkor fogalmam sincs mit csináljak mert nem akarok németet tanulni, az olaszt és a spanyolt meg én is hobbi nyelvnek tartom..

2015. máj. 20. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Az oroszt úgy értettem, hogy itt Magyarországon azt tanulni csak a turisták miatt érdemes, de ők a turizmusnak csak egy elég kis szeglete, főképp Héviz.

Az én idegenvezető ismerősöm nagyon képzett ember, felsőfokon beszél angolul, spanyolul és azt kell mondjam mellette francia, olasz, német, orosz alap szinten mennek.

De végeredményben, mivel a legfontosabbat már úgyis tanulod, ez pedig az angol, így szerintem nyugodtan válassz mellé egy olyat, amivel szívesen foglalkozol, akár egy "hobbinyelvet" is.

2015. máj. 21. 02:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!:) Nagyon sokat segítettél.
2015. máj. 21. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!