Várható, hogy a Japán írásrendszert egyszerűsíteni fogják, vagy áttérnek a latin ábécé használatára?
Azt el tudom képzelni,hogy a külföldi nyelvtanulóknak készítenek latin betűs verziót,de Japán nagyon őrzi a kultúráját,és ebbe beletartozik a nyelv,minden formájával együtt.
Szóval a hivatalos nyelv sosem fog áttérni a latin ABC-re.
Nem valószínű.A latin ábécét egészen biztosan nem fogják átvenni, mert a japán írásjelek a kultúra részét képezik, amiről a japánok nem szívesen mondanának le.Kötelezni pedig nem lehet őket ilyesmire.
Bár személy szerint én a kanjikat feleslegesnek tartom az írásban, lévén hogy katakanákkal és hiraganákkal is ugyanúgy le lehet írni akármit a japánban.Szerintem ehhez is csak a kulturális gyökerek miatt ragaszkodnak.
Nekem is az a véleményem, hogy pl. a Katakana is elég lenne, nem kellene a bonyolultabb Hiragana - ami gyakorlatilag ugyanaz mint a Katakana más jelekkel. A rengeteg Kanji pedig ...
Dehát valóban a kultúra stb fontos tényező; viszont technológiában élen járnak, amihez egy egyszerűbb, letisztultabb írásmód lenne megfelelő. Régebben olvastam róla, hogy Japánban foglalkoznak is ezzel a problémával ...
Nem akarom leírni ugyanazt, amit már háromszor leírtatok előttem, csak erre reagálnék:
"a Katakana is elég lenne, nem kellene a bonyolultabb Hiragana"
Heee? :O Szerintem MESSZE egyszerűbb a hiragana, mint a katakana. Amióta egyetemre járok és semmi időm nincs (mert vagy a bejárás, vagy a beadandót írása, vagy a hobbim veszi el éppen), azóta nem nagyon foglalkoztam a japán nyelvvel, de a hiraganákat még mindig le tudnám írni. A katakanáknak meg a fele ugyanúgy néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!