Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tipikus pesti szavak?

Tipikus pesti szavak?

Figyelt kérdés

Nem sokára költözöm és azért jó lenne tudni párat, hogy melyek azok a szavak amiket inkább csak pesten használnak.

A közértet már ismerem.

#pesti szavak
2015. máj. 8. 14:11
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
Ezt neked kéne tudni, te budapesti vagy! Nem?
2015. máj. 18. 18:29
 22/28 A kérdező kommentje:
egy szóval nem írtam ezt...
2015. máj. 18. 19:30
 23/28 anonim válasza:
Ne tagadd ember! 😂
2015. máj. 18. 19:42
 24/28 anonim ***** válasza:
Gutten táág. ha megkérdik mi a tág, akkor már rég rossz.
2015. máj. 23. 19:53
 25/28 anonim ***** válasza:
79%

Tipikus pesti kifejezés pl. az "anyád köcsög", amire vérmérséklettől függően reagálhatsz a "miva, miva?!" fordulattal vagy baseballütővel.

A "né má há nincs be az izé hehe" kifejezésre viszont nem kell ütni, csak arra akarja felhívni a figyelmed a tősgyökeres pesti, hogy le van csúszva a slicced.

Ha végképp nem érted, mit mondanak, válaszold nyugodtan azt, hogy "a tiédet is", abból majd megértik, hol a helyük.

2015. máj. 26. 21:57
 26/28 anonim ***** válasza:
Bp-en csodával határos módon magyarul beszélnek. Ha van néhány kifejezés, amit máshonnan nem ismertél, majd megtanulod.
2015. jún. 13. 11:26
 27/28 anonim válasza:
52%

Munkatársaim zöme 10-15 éve Pesten él, de amúgy vidékiek. Én mint pesti, a többi pesti munkatársaimmal viszont tudunk úgy és olyan témákról beszélni hogy nekik általában fogalmuk nincs hogy mi van. 😃 Néhány példa:

Anno hallgattál Roxyt? Anettkára emlékszel? Hány Parádén voltál?, Fix.tv Kisburger alap volt nálatok is nem? Jártál szombatonként Bankba vagy te E-s voltál? Haverom élessaroknál lakik. Szerinted jó hogy a Vizó eltűnt? Mire mész ki a Parkba? Nickelodeonon volt kedvenced? Fogadjunk te is raver voltál általánosban. Rioba jártál már?

2020. máj. 21. 02:13
 28/28 anonim ***** válasza:
48%
Ami nekem nagyon feltűnik, ha budapestiekkel beszélgetek, hogy úgy beszélnek, mintha csak Budapest létezne, tehát az, hogy más városban is van uszoda, könyvtár, kórház, az elképzelhetetlen. És az is, hogy pestiek azt mondják "a Kati" vagy "a Laci". Én ezt például az Alföldön nem tapasztaltam, mi csak háziállatok neve elé teszünk névelőtt.
2020. júl. 4. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!