Tipikus pesti szavak?
Nem sokára költözöm és azért jó lenne tudni párat, hogy melyek azok a szavak amiket inkább csak pesten használnak.
A közértet már ismerem.
Nincs tőzsgyökeres pesti. Senki nem büszkélkedik vele, hogy az ősei már 1848-ban is ott voltak az utcán. A nagyszülei, dédszülei gyakorlatilag mindenkinek parasztok voltak.
A parasztnak 4-5 gyereke van. A városba beköltöző gyereknek 2-3, a következő generációnak 1, az azt követőnek egy sem. A városi embernek törvényszerűen magva szakad.
egyáltalán nem voltak parasztok mindenkinek a felmenői.
ne magadból indulj ki.
nekem csak az egyik nagyszülőm származik parasztcsaládból (de már ő sem volt paraszt), az összes többi vagy polgár vagy kőgazdag nemes.
szóval a magyar nem csak paraszt lehet, el vagy tévedve.
Tök mindegy kik a pestiek felmenői, nem erről beszélünk most. Hiába volt mondjuk a huszadik felmenőm parasztember, én attól még nem tudom, mi az a címerezés, viszont tudom, mi az a nyócker vagy Pecsa.
Amúgy persze, visszamehetünk az őskorig is, és akkor mondhatjuk, hogy mind barlangokból származunk. Ebből akarunk következtetéseket levonni a pesti szlengre vonatkozóan? :D
"A parasztnak 4-5 gyereke van."
Akikből 3 városba fog költözni. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!