Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért használják az emberek a...

Miért használják az emberek a Google fordítót, ha általában szokták tudni, hogy félrefordítja a dolgokat?

Figyelt kérdés
2015. máj. 5. 17:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én csak szavakat szoktam vele fordítani.

A kifejezéseket felismerem, a nyelvtant meg nagyjából tudom.

2015. máj. 5. 17:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Van erre egy jó magyar szófordulat: jobb híján
2015. máj. 5. 18:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Mert legalább ötletet ad.
2015. máj. 5. 20:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Jobb híján. Hát de vannak szótárak. Pl. a szotár.net elég megbízható, vagy a régi sztaki.
2015. máj. 5. 23:09
 5/9 anonim ***** válasza:
A sztaki se ad Ki sok mindent.
2015. máj. 5. 23:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Persze, csak valahogy nekem fura. A google híresen hülye a fordításainál.
2015. máj. 6. 19:47
 7/9 anonim válasza:
100%

Én több előnye miatt is használom. Az egyik, hogy ha gyorsan írok és elgépelem, akkor is felismeri a szavakat (pont úgy, mint ha simán a googleban keresel), ellentétben a legtöbb szótárral. Másik, hogy kifejezéseket, egész mondatokat, vagy teljes bekezdést is bemásolhatsz, azzal is kezd VALAMIT. Az igaz, hogy a fordítást egy az egyben nem tudod felhasználni, de egy bizonyos szintű nyelvtudással már használható, mert az "Ötletei" alapján le tudod fordítani.

Ja, és nálam gyakori, hogy pl egész honlapot fordíttatok vele. Teljesen esélytelen lenne, hogy mondjuk egy orosz oldalt magamtól kiszótárazzak, de mégis értem NAGYJÁBÓL, ami ott van.

UI: amúgy hónapról hónapra javul a fordítások minősége.

2015. máj. 11. 09:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ.
2015. máj. 11. 18:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Én mondjuk az egész mondatokhoz is szótárat használok, léteznek kifejezetten szólásokat, mondattípusokat, szleng kifejezéseket gyűjtő netes szótárak, bár kérdés, hogy melyik nyelvről beszélünk.
2015. máj. 11. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!