Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek munka, állás...

Szerintetek munka, állás szempontjából a spanyol vagy az olasz a hasznosabb nyelv?

Figyelt kérdés
És miért? :)
2015. ápr. 10. 21:59
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Egyik sem igazán. Azért, mert réteg nyelv. Én egy spanyol vagy olasz multicéget sem tudok felsorolni. A német régiónyelv, ebben a régióban német nyelvtudással már kezdhetsz valamit az Audi, a Mercedes, az Opel, a Bosch jelenléte miatt és ez még csak a jéghegy csúcsa... Bár a német multicégeknél a kétnyelvűséget erőltetik, angol-német.
2015. ápr. 11. 11:40
 2/6 anonim válasza:
Európában olasz jobban megéri,mert akad 1-2 olasz cég. pl. szeszes cégek. Spanyolt igazából akkor éri meg,ha Spanyolországba vagy Amerikába szeretnél menni dolgozni,kirándulni. Én pl. spanyolt kezdtem nemrég hobbiból,angol és német mellett. Munka szempontjából manapság az angol elvárás (kellene,hogy legyen mindenhol,és még emellé még egy nyelv. Európában valóban a német éri meg legjobban. Főleg Ausztria közelsége miatt is. Most úgy hallottam nagy igény van az orosz nyelvre. Bocs,hogy kitértem egy kicsit a kérdéstől,de nekem ez a véleményem. :)
2015. ápr. 11. 23:51
 3/6 A kérdező kommentje:

Orosz? Hmmm. :) Nem hangzik rosszul!

Igazság szerint van német nyelvvizsgám, szeretnék belőle felsőfokút, és angolból is (4 éve tanulom már), emellett gondolkodok 3. nyelven.

2015. ápr. 12. 16:51
 4/6 anonim válasza:
ha ebből a kettőből kell választani, akkor az olasz. :)
2015. ápr. 12. 20:21
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Bár a spanyol valamiért szimpatikusabb :)

2015. ápr. 12. 21:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Az olaszoknál eléggé kevéssé beszélt nyelv az angol, így jobban megéri. Magyarországnak is több az üzleti kapcsolata Olaszországgal. Ha olaszul tudsz, érted a románokat és ők is téged, az pedig szomszéd ország, jelentős magyar kisebbséggel, így sok az üzleti és emberi kapcsolat.

A spanyol mellett az szól, hogy világszinten sokkal beszéltebb nyelv (Dél-Amerika, USA).

De ha bármelyik nyelvet javasolhatnám harmadiknak, az oroszt, a kínait vagy az arabot javasolnám, ahogy a világ dolgai állnak, úgy néz ki, hogy ezek egyre értékesebbek lesznek a jövőben.

2015. ápr. 13. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!