Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nem tudom megtanulni...

Miért nem tudom megtanulni angolul az igék három alakját? Egyszerűen nem megy, mindig összekeverem! Magdi

Figyelt kérdés
2010. febr. 18. 08:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert nem tanultad eleget őket. Esetleg írj példamondatokat, és azokat tanuld meg.
2010. febr. 18. 09:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Én 4szer tanultam meg őket, azóta már mint a mantrát tudom őket. De a s*ggelésen kívül nincsen más módszer :)
2010. febr. 18. 09:21
 3/7 anonim válasza:
71%

Ne magold a nyelvtant... semmi értelme. Egyszerűen az fog benned rögzülni, hogy minden mondatod előtt elgondolkodsz, hogy most vajon hogyan kéne helyesen mondani, milyen szabályt alkalmazz... Én anyanyelvi szinten beszélek angolul, és fogalmam sincs igazán a nyelvtani szabályokról.

Olvass minél többet, nézz angolul filmeket és automatizálódik.

2010. febr. 18. 17:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A harmadik válaszolónak igaza van, de ugyanakkor az segíthet, ha csoportokba rendezed az igéket, és úgy magolod be. Pl. write /rájt/ - wrote /rót/ - written /'riten/, ride /rájd/ - rode /ród/ - ridden /'riden/, rise /rájz/ - rose /róz/ - risen /'rizen/, drive /drájv/ - drove /dróv/ - driven /'driven/ stb. Tehát az azonos ragozásúakat együtt tanuld meg.

Utána pedig nézd meg mondatokban, hogy melyik alakot mikor használjuk. Ehhez tényleg az a legjobb, ha egyszerű szövegeket olvasol.

2010. febr. 19. 21:25
 5/7 anonim ***** válasza:
A csoportosítás tényleg jó! És utána arra is rájössz, hogy tök jó ritmusa van az igealakoknak :))
2010. febr. 19. 23:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Használd mondatokban őket így már használni is fogod tudni. És azzal hogy mondasz mondatokat (és persze tudod alapból hogy mit jelent az a szó) meglesz a fogalmi megértésed. Pl.: I bought a new table. I bought an apple. I bought an expensive laptop. áhá! milyen egyszerű! bought=vett
2010. febr. 23. 17:37
 7/7 anonim válasza:
Tavaly nekem sem ment, nehéz volt sokat ültem rajta. Hetedikben viszont sokat ismételtük. Sok dologhoz kellenek, én tudom, most írtunk témazárót. Főleg akkor kell majd, amikor az egyszerű és a folyamatos múlt idő együttállását veszitek. Szóval ezt meg kell tanulni, bármennyire nehéz.
2010. febr. 25. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!