Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A francia vagy az orosz nyelv...

A francia vagy az orosz nyelv nehezebb?

Figyelt kérdés
Indoklást is légyszi! Köszi!

2015. márc. 27. 11:35
1 2
 1/13 anonim válasza:
A latin nyelvek nem nehezek, úgy tudom. Én olaszul tanulok, és egyáltalán nem gáz. Az oroszban nehézség, hogy meg kell tanulni a betűket is, és azt hiszem, tök máshogy van a nyelvtan is, de nem ismerem annyira. Szóval szerintem nehezebb az orosz.
2015. márc. 27. 11:50
 2/13 10inchhero ***** válasza:
a francia kiejtés elég nehéz, az orosz meg vicces nyelv (még egy szép mondat is káromkodásnak hat :D), de amennyire tudom, nem olyan vészes
2015. márc. 27. 12:37
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Otthon melyiket lehet könnyebben tanulni?
2015. márc. 27. 13:09
 4/13 anonim ***** válasza:
47%

A francia sokkal nehezebb, mert nagyon bonyolult a nyelvtana is meg a kiejtés is - mert leírnak egy csomó betüt és egy egész más hangot mondanak helyette.

Az oroszban csak a betüket kell megtanulni (ami a legrosszabb esetben lehet két nap is, de több nem, ha valakinek normálisan müködik a felfogása) A nyelvtana nem nehezebb mint a német vagy angol, és a kiejtés sem vészes, mert azt kell mondani, amit írnak.

2015. márc. 27. 13:10
 5/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszi, tapasztalatból írod?
2015. márc. 27. 13:21
 6/13 chtt ***** válasza:
100%

A franciához nem tudok hozzászólni, mert nem beszélem a nyelvet. Az orosz piramis nyelv, az elején nehéz, és ahogy tanulod, egyre könnyebb. A magyarhoz hasonlóan van ige meg főnévragozása, és szintén a magyarhoz hasonlóan ha nem is ejtünk minden szót pontosan úgy, ahogy le van írva, vannak rá szabályok... de ha nem szépen, oroszosan ejted (azaz úgy, ahogy le van írva), akkor is profin megértik. Ezt tudtommal a franciáról vagy az angolról nem lehet elmondani. A szórendje is szabad.

Nem mondom, hogy az orosz a könnyebb, egyrészt, mert mint említém, a franciát nem beszélem, másrészt, mert kicsit sem vagyok elfogult az orosz javára... ááá, dehogy (mert az, hogy imádom, ugye nem elfogultság:)))

2015. márc. 27. 22:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A 4. vagyok, mindkettöt elkezdtem, de kb fél év után az orosz "gyözött".
2015. márc. 27. 22:38
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Tudtommal a nyelvtana mindkettőnek elég nehéz, de melyiknek mi a nehézsége? A franciában talán a rengeteg igeidő?
2015. márc. 28. 13:15
 9/13 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem az orosz nyelvtana nem nehéz, hanem nagyon logikus. A francia meg tele van kivételekkel, agyon van bonyolítva.
2015. márc. 28. 16:17
 10/13 A kérdező kommentje:
És lehet valamelyiket interneten tanulni?
2015. márc. 29. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!