Ismeritek, hogy mit jelent a "dorkó"?
Figyelt kérdés
Azt írjátok meg legyetek szívesek, hogy hova valósiak vagytok, értitek-e, hogy mit jelent a dorkó (és ha igen, akkor szerintetek mit) illetve hogy magatok is használjátok-e a kifejezést. Előre is köszönöm! Külön köszönet, ha esetleg valaki a szó eredetét ismertetné!2015. márc. 26. 12:01
2/23 anonim válasza:
Mi a tornacipőre mondjuk, hogy dorkó. Ritkán használom. Baranya megye
3/23 anonim válasza:
Én nem használom. Anyámtól hallottam.
1-es voltam
4/23 Trafó1 válasza:
tornacipő Somogy, viccesebben dorcó
5/23 anonim válasza:
Még sosem hallottam sem otthon, sem Budapesten (kollégista vagyok, egyébként Vas megye)
6/23 anonim válasza:
8/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Én is úgy tapasztaltam eddig, hogy Somogy, Tolna, Baranya és Fejér megyében ismerik és használják a kifejezést, másfelé nem. Határeset Budapest, ahol vannak akik ismerik, pedig nem az említett megyékből származnak.
Én baranyai vagyok, és magától értetődő természetességgel használom. Nekem az volt furcsa, amikor kiderült, hogy az alföldi barátaim nem értik.
2015. márc. 26. 16:07
9/23 anonim válasza:
Ismerem, nem használom, Pest megye.
10/23 anonim válasza:
Ismerem. Nem használom. (ellentétben anyám igen) Bács-Kiskun
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!