Ti ismeritek az alábbi szavak jelentését?
Figyelt kérdés
lőtyöl, pityizál, palincs, morcsos, pitrikel, gyeszura, battyog, cihelődik
jnsz megye legdélebbi vidéke, csongrád megye-szentesig és környéke. ha esetleg valaki kérdezné merre fele
2014. jún. 22. 21:51
1/10 anonim válasza:
Csak az utolsóét, már ha egyáltalán azt jelenti, amire gondolok: készülődik, a többire jó tippem sincs.
30/Pest megye
2/10 anonim válasza:
Csak a battyog szó jelentését ismerem.
Csongrád megye, Szeged környéke. 18/F
3/10 Snapette válasza:
lőtyöl: összevissza beszél
pityizál: iddogál
palincs: lipinka, libikóka
morcsos: maszatos
battyog: ballag
cihelődik: készülődik
a többit nem ismerem
4/10 A kérdező kommentje:
lőtyöl azt mi arra mondjuk, hogy iszik
2014. jún. 22. 22:59
5/10 anonim válasza:
Ahh, a battyogot nem is láttam.
6/10 anonim válasza:
Csiramálé? Na? Amúgy a palincsot vágom, mert itt így mondjuk. Meg persze a battyog és a cihelődik is elég ismert. Ja, meg a gyeszurát is tudom és a morcsosat is. A lötyölre van egy tippem, a pityizált nem tudom.
8/10 A kérdező kommentje:
Csiramálét nem szeretem :D Hogy ne tudnám mi az, hisz Szentes-Csongrádról eredő "étel"
2014. jún. 24. 16:14
9/10 mustafa33 válasza:
Ebből hetet nem ismerek, de Te meg mond meg hogy kell csirizálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!