Valakinek a "te"-jét hogy kell mondani?
Figyelt kérdés
Az "énje" (pl. valakinek a rosszabbik énje) mintájára. Téje? Vagy Te-je?#téje #te-je #teéd
2015. márc. 17. 16:42
11/15 anonim válasza:
Elsőre és is azt mondom, hogy nincs ilyen szó.
De mit akarsz mondani? Nem ártana egy konkrét szövegkörnyezet.
Mert pl. az én "te-em" az egy másik ember. Ha ez a másik ember a szeretőm, feleségem, élettársam, akkor az az "én párom". De ha nem ilyen viszonyról van szó, akkor arra valóban nincs általános érvényű összefoglaló kifejezés.
Ha viszont arról van szó, hogy én, mint E/1 hogyan szólítom az E/2 "én"-jét, akkor ahogyan azt már írták előttem, az nekem a "te éned", vagy ugyanez latinul, a "te egód".
12/15 anonim válasza:
értsétek már meg, a fickó azt akarja mondani, hogy "én vagyok az ő te-je". Semmi köze a yourselfhez, "éned"-hez.
13/15 anonim válasza:
Hát pontosan ez az, hogy nem derül ki, hogy mit is akar mondani. Ha valóban azt akarja mondani, hogy "én vagyok az ő te-je" akkor arra az a létező magyar kifejezés, hogy "én vagyok az ő párja".
15/15 A kérdező kommentje:
akkor igyál sok-at
2015. márc. 20. 18:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!