Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Karkötőre valami imát, áldást...

Karkötőre valami imát, áldást vagy bármit lehet mondani, hogy erőt adjon valakinek?

Figyelt kérdés
tudom, hogy hülyeség, de én hiszek az ilyesmiben. van egy osztálytársam (lány), aki már vagy egy hónapja nem jár suliba, betegsége miatt, és "erőt szeretnék adni" neki ezzel a karkötővel. görög katolikusoknál van e valami hasonló?
2012. dec. 19. 22:20
 1/7 Hazardteam ***** válasza:
17%
Nem.
2012. dec. 19. 23:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Jobb karkötőtől függetlenül imádkozni az illetőért. Azért ajándékba adhatsz neki persze karkötőt is. Megáldatni is meg lehet görög katolikusoknál, igen. De nem a karkötő fog neki erőt adni, mégcsak nem is a karkötőn keresztül Isten, hanem Isten önmagában véve.
2012. dec. 20. 00:05
 3/7 webnyelv ***** válasza:
Jézus elég sok embert meggyógyított, amikor itt járt a Földön, halottat is feltámasztott, és napjainkban is meggyógyulnak,akik benne hisznek, akik elfogadják Őt személyes megváltójuknak. Talán ha hozzá imádkoznál, ő is meggyógyulna.
2012. dec. 20. 13:27
 4/7 A kérdező kommentje:
minden este imádkozok érte, de eddig sajnos nem sok sikerrel
2012. dec. 20. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:

"minden este imádkozok érte, de eddig sajnos nem sok sikerrel"

Ne gondold azt hogy sikertelen az imád. Ha te igyekszel Jézus tanítása szerint élni, néha tartasz bűnbánatot és megbocsátasz az ellened vétkezőknek akkor biztos lehetsz benne hogy az ima amit elmondasz Isten szemében nagyon értékes, azt meghallgatja és a kéréseidet teljesíteni fogja. Nem tudhatod hogy Isten milyen kegyelmeket adott eddig az ismerősödnek az imáid hatására. Az is lehet hogy ha nem imádkoztál volna érte akkor mondjuk már meghalt volna. Vagy lehet hogy az imáidnak köszönhetően Isten lelkileg tisztítja meg őt. Lehet az is hogy lelki sebeket gyógyított meg.

Ezért sose kételkedj, hanem inkább előre köszönd meg Istennek mindazt amit ad.

A betegség egyébként lehet hogy valakinek a javára válik, lehet hogy a lelki fejlődéséhez szükséges. De ettől függetlenül azért nagyon jó dolog hogy imádkozol érte, ne hagyd abba. lehet hogy azért nem gyógyult még meg mert még több imára van szüksége (és ha meggyógyult volna akkor abbahagytad volna az érte való imádkozást).

2012. dec. 21. 14:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Jó válaszokat kaptál, főleg a második. Adhatsz neki karkötőt ajándékba, de gyógyítani mindig Isten fog, nem a karkötő.
2012. dec. 22. 16:57
 7/7 A kérdező kommentje:
utolsó előttinek nagyon köszönöm. ráébredtem a lényegre. sajnos képes vagyok hamar feladni sok mindent, de amit mondtál ráébresztett a lényegre, és nem fogom feladni. tovább imádkozok érte, és szerintem nagyon igazad van. köszönöm szépen :)
2012. dec. 23. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!