Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Finn vagy orosz nyelv?

Finn vagy orosz nyelv?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az orosz sokkal hasznosabb. Viszont egy ritka nyelv tudása is hasznos lehet. A kérdés arra vonatkozik, hogy melyik a könnyebb, miért, és melyiket tanuljam.

Köszi!

2015. márc. 3. 19:52
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a finnek 98%-a beszél angolul.
2015. márc. 3. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:
33%

Egyik se hasznos, ha nem használod semmire. Azt tanuld, amelyiket kedved van vagy azt, amire szükséged lesz.

"Szerintem a finnek 98%-a beszél angolul."

Akkor csak angolt tanulj, az pont megfelel a te értelmi szintednek.

2015. márc. 3. 21:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem például nem hasznos az orosz, mivel Finnországba fogok költözni. Hogy neked melyik hasznos azt neked kell tudni. Azt tanuld. A finn könnyebb egyébként.
2015. márc. 3. 21:30
 4/8 anonim ***** válasza:

egy ideig tanultam finnül és számomra iszonyat nehéz volt. nem segített se a felsőfokú angol, se a közép körüli francia (nyilván, mert más nyelvcsalád), és a magyar sem.

a hangzás hasonlít a magyarra, de kb ennyiben meg is áll a dolog. a többi hasonlóság csak nyelvészeti fejtegetésekben jön elő, ill. van olyan alapszintű nyelvtan is, ahol hasonlít a két nyelv, de mivel az anyanyelvünket nem tudatosan használjuk, kb olyan, mintha nem is lenne. a szavak számomra nagyon idegenül hangzottak, és a tőváltakozás halálos fegyver.

oroszul sajnos nem tanultam, de a cirill betűs írás már alapban problémás lehet. valamint az orosz írás nem minden esetben jelzi a kiejtést (mint mondjuk az ukrán), de kb ennyit tudok elmondani róla

azt válasszad, amelyikhez kedved van, és amelyik kultúra jobban tetszik. ott válik feleslegessé a nyelvtanulás, amikor vkit nem is érdekel az adott kultúra (ahogy engem sem érdekeltek a finnek, csak megtetszett, hogy milyen aranyos kis különleges nyelv), tehát ez legyen a lényeg, ha van lehetőséged

2015. márc. 3. 22:30
 5/8 anonim ***** válasza:

"Akkor csak angolt tanulj, az pont megfelel a te értelmi szintednek."

De miért csak angolt? Miért ne lehetne, hogy megtanul valaki angolul, ezzel a finnek 98%-ával meg tudja értetni magát, és utána a maradék 2%-al való kommunikáció érdekében megtanulhat finnül is.

Vagy miért ne tanulhatna meg oroszul, hiszen az oroszok jóval kisebb százaléka beszél angolul.

2015. márc. 3. 22:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Azt nem a kérdezőnek mondtam, hanem az idézett hozzászólónak.
2015. márc. 4. 01:32
 7/8 anonim válasza:
A finn/orosz között nem tudok segíteni, de az orosz abc-től ne félj. Én az a generáció vagyok, aki még a suliban oroszt tanult és még 30 év után is emlékszem a betűkre. A betűket egy hét alatt meg lehet tanulni.
2015. márc. 4. 13:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, nagyon hasznosak voltak, és nekem is a finn csak a saját kis aranyos hangzása miatt tetszik, de az orosz kultúra jobban érdekel.
2015. márc. 4. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!