Helyesírás és ékezetek. Miért akad ki ezeken mindenki?
Figyelt kérdés
Oké, persze értem tényleg vannak olyan helyesírású emberek ami már felidegesíti az embert, de pl ha valaki itt kitesz egy kérdést ékezetek nélkül,(amiben egyébként az ékezeteken kívül semmi helyesírási hiba nincs, és a kérdés is normális hangvételű+oda is írta, hogy telefonról van és nincs kedve bepötyögni az ékezetes karaktereket) akkor miért nem a kérdésre válaszol senki, hanem oda írják, hogy tanuljon meg helyesírni stb, és ezeket a válaszokat még fel is pontozzák. Egyre több kategóriában veszem ezt észre és már kezd nagyon elegem lenni a nyelvtanhuszárokból.2015. febr. 5. 19:26
11/15 anonim válasza:
Engem csak a tartalma érdekel. De gyakran összefügg a kettő.
12/15 anonim válasza:
1. Több energiát elvesz az olvasása és az értelmezése. Körülbelül olyan a különbség, mintha kétféle húst ennél, az egyik finom, omlós, könnyű rágni, a másik meg félig főtt/félig sült: meg lehet enni, de jóval nehezebben emészthető és egy idő után besokall a gyomrunk tőle.
2. Könnyebben félreérthető, ha nincsenek ékezetek.
Erre egy lassan már klasszikus példa: [link]
3. Ha pedig valakinek az a kifogása, hogy "nincs kedve" telefonról kikeresni az ékezetes karaktereket, akkor annak az írását nekem meg "nincs kedvem" komolyan venni.
13/15 anonim válasza:
Szánalmas vagy, szegény kérdező!!! Ja, és nagyon buta is!!!
14/15 A kérdező kommentje:
13-a miért is?:)
2015. febr. 7. 15:31
15/15 anonim válasza:
12: ha az ékezetek ákombákomokká változnak, akkor ahhoz a kérdéshez már van kedved?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!