Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek ez mit jelent?...

Szerintetek ez mit jelent? (Angolul van)

Figyelt kérdés

Van egy levelezőtársam, 2 e-mail címen is kapcsolatba lépett velem, én már csak az újabbról írtam neki "normális" választ, a régiről csak annyit, hogy a másikon már írt nekem (ezt kb 1,5 órával később). Erre ezt írta:

" Both mails received with different intervals.

Dear, I came to know the reason for delay. O.k."

2015. jan. 25. 16:12
 1/4 anonim válasza:
Valami ilyesmit jelent: A két levelet megkapta, különböző időközönként. Kedves, azért írtam, hogy megtudjam a késés okát.
2015. jan. 25. 17:00
 2/4 Vree ***** válasza:
100%

elég zavaros így a második mondat.

Az elsővel nincs gond: az csak annyi, hogy eltérő időközökkel (interval) kapta meg a kettőt.

a "come to"-nak két jelentése lehet: előfordulhat, hogy valóban az, amit #1 ír: "azért jöttem, hogy...", de valószínűbbnek tartom, hogy a mésik jelentés él itt: come to+ ige azt jelenti, hogy valamilyen állapotból más állapotig jut, ilyen módon:

come to like - (idővel) megkedvel

come to be - létrejön

come to know - rájön/megismer

Tehát lehet, hogy csak simán azt mondja: rájöttem, mi okozta a késést. (a 2. e-mail esetében)

2015. jan. 25. 17:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi mind2töknek, én igazából nem is gondoltam az 1. lehetőségre, csak a 2.ra, de azt meg elég furának tartottam. Mármint ugyan honnan tudhatná az okát??? És mi köze van hozzá?
2015. jan. 25. 18:57
 4/4 anonim ***** válasza:
52%

Mert te csak már az újabb e-mailről írsz neki. Gondolom, amit a másikra írt, arra később reagáltál, vagy az az elektronikus rendszer lassú, és később kapta meg a két e-mail-t tőled. És csak megemlítette, hogy rájött a késésnek mi az oka. Oda is írta a végére, hogy "Ok", azaz rendben van. Nem kell ezzel tovább foglalkozni, csak egy késés volt.

Pl. van a főnök, akinek van két szállítója, az egyik A útvonalon a másik a B útvonalon közlekedik, a B hosszabb, de ezt a főnök elfelejti. Megérkezik A, később a B, de gondolkodik a főnök, miért késik, majd megérkezik és mondja "Jaj, rájöttem már mi az oka, rendben van". Hangosan gondolkodott ennyi. Valami hasonló lehet nálad is.

2015. jan. 26. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!