Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolul felsőfokon beszélek....

Angolul felsőfokon beszélek. Németül egy szót sem tudok. Hogyan őrizzem meg az angol tudásom ha mellette németül tanulok intenzíven?

Figyelt kérdés
Kötelező szeptemberig B1-es szintet hoznom németből, a semmiből.Intenzíven fogok tanulni de szeretném megőrizni azt az angol nyelvtudást amit az évek során felépítettem.Volt már valakinek tapasztalata ezzel?Nem fogok elfelejteni angolul ha minden erőmmel a németre fogok fókuszálni?Mit kellene tennem?
2015. jan. 25. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:

Felsőfokú nyelvtudást nehéz elveszíteni azzal, hogy másik nyelvet tanulsz.

Gondolom most is olvasol angolul, nézel tévét, beszélsz is néha, ez elég. Ha meg nem akkor, akkor azért felejtesz, mert nem használod és nem azért mert németül tanulsz.

2015. jan. 25. 13:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Miért kellene elveszteni az angol tudásodat? Elvégre a magyart sem vesztetted el, amikor angolul megtanultál.

De az is lehet megoldás, hoyg angolul tanulod a németet, nem magyarul

2015. jan. 25. 13:56
 3/10 A kérdező kommentje:

Második:

Tökéletes, erre egyáltalán nem gondoltam.

Azért mégsem az angol az anyanyelvem.1 évig nem szólaltam meg angolul és bizony nem mindig jöttek automatikusan a szavak, néha gondolkodnom kellett rajtuk és kevésbé tudtam árnyalni a mondandómat, játszani a mondatok értelmével.Ezért kezdtem aggódni.

Köszönöm a válaszokat.

2015. jan. 25. 14:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha elkezdesz egy újabb nyelvet intenzíven tanulni, akkor eleinte többször elöfordul, hogy a másik nyelv(ek) átmenetileg gátlódnak - de ez az anyanyelvre is igaz.

Ha zavar, akkor idönként nézz angolul filmeket eredetiben, felirat nélkül, akkor szinten marad az a nyelv is.

2015. jan. 25. 15:35
 5/10 anonim ***** válasza:

Duolingo.com

Itt tanulhatsz németül az angol nyelven keresztül. Tehát német tudáson felül itt azt is kapod, hogy nem felejted el az angolt, sőt, megtanulsz gyorsan váltani a két nyelv között.

Igazából akár csak ezzel önállóan el lehet jutni B1 szintre, de mást is használhatsz, ahogy tetszik.

2015. jan. 26. 02:58
 6/10 anonim ***** válasza:
ma 02:58-as: ezzel fordítva is lehet tanulni: Mármint németröl az angolt?
2015. jan. 26. 07:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Németből angol is van. Magyarról kizárólag angol van.

Én magyarról angolt és angolról németet teljesen valamint angolról spanyolt eddig félig végig csináltam. Sokan szidják, de szerintem csak lusták. Nekem eléggé bejött, de hát nem vagyunk egyformák.

2015. jan. 27. 05:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Köszi, ott regisztrálni kell vagy fizetni?
2015. jan. 27. 07:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Teljesen ingyenes és reklám mentes. Mobilon is működik, mármint iPhone, android és újabban Windows phone is.

Regisztrálni persze kell, különben hogy tartaná nyilván hogy hol tartasz? ;-)

2015. jan. 27. 20:25
 10/10 anonim ***** válasza:
OK. köszi, igazad van.
2015. jan. 27. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!