Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Common law marriage vagy...

Common law marriage vagy domestic partnership?

Figyelt kérdés
Hivatalos dokumentumon melyiket kell választanom, ha azt szeretném kifejezni, hogy élettársi (nem bejegyzett!) kapcsolatban élek? Valahol azt olvastam, hogy a "domestic partnership"-et főként a meleg párok együttélésére szokták mondani. Nekem nyilván nem erre lenne szükségem..

#élettárs #partnership #common law marriage
2015. jan. 23. 09:28
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Nekem ezekből az jön le,hogy az első az olyan férfi-nő kapcsolat,ami gyakorlatilag ugyanaz,mint egy ceremónia nélküli házasság.

A másik pedig egyneműeknek vagy olyanoknak,akik nem éreznek egymás iránt semmit,csak a javakat akarják úgy kezelni,mint a házasok.

Valószínű jogilag van eltérés csak a kettő között..

2015. jan. 23. 09:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Bocs,az utolsó mondatot töröld:)
2015. jan. 23. 09:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Angol nyelvu dokumentokban a "de facto relationship"-et hasznaljak elettarsi kapcsolatra.
2015. jan. 23. 11:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2015. jan. 24. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!