Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valaki segítene egy kicsit?...

Valaki segítene egy kicsit? Aki jól tud angolul!

Figyelt kérdés

Hogy mondják rendesen angolul hogy "még mindig a suliban vagyok."???

I'm still AT school vagy I'm still IN school? És azt hogy kérdezik angolul hogy "most ezen az órán kéne lennem?" vagy: "most itt vagyok?"

Köszönöm előre is a válaszokat!

2015. jan. 16. 19:32
1 2
 11/12 Vree ***** válasza:
100%

at school, hiszen azt kérdezte, hogy hol vagy/melyik helyszínen, nem azt, hogy az iskolaépületen belül-e vagy kívül.

Nézd, az at school azzal egyenértékű mintha azt mondanád hogy home/at home. (otthon) Itt is van egy kiegészítő lehetőség: in the home.

Mondjuk van egy kertészetről szóló könyved. Az esetleg úgy különbözteti meg a lakásod részeit, hogy: in the garden...in the home -> az utóbbi alatt azt értve, hogy a lakáson belül.

at the dentist. fogorvosnál.

at my friend. a barátom lakásában.

at the cinema. moziban.

in the cinema. a mozin belül (nem az előtérben vagy a parkolóban.)

at the library. könyvtárban.

Most nem beszélhetek veled telefonon, könnyvtárban (at the library) vagyok, és a könyvtárban (in the library) nem szabad beszélni.

az at jelenti azt, hogy valamilyen helyszínen, vagy valamilyen elfoglaltság közepette.

at work. a munkahelyemen.

(bár nem elfelejtendő, hogy marad a -nál/-nél jelentés is: valaminél, aza valami mellett/közelében

at the bridge. a hídnál/a híd mellett.)

az in konkrétan magára az épületre utal.

(valamennyire magyarban is megvan, hogy:

fogorvosnál vagyok.

a hídnál vagyok.

de mondjuk:

a munkahelyemEN vagyok -> RAJTA, nem a munkahelyemben...miért? :D

ellenben:

iskoláBAN vagyok

könyvtárBAN vagyok

és

óráN vagyok

előadásON vagyok )

2015. jan. 16. 23:50
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kielégítő válaszokat :) Ment a zöld kéz mindenkinek!
2015. jan. 17. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!