Bepp kérdése:
Latinul szeretném tetováltatni a, , merj élni" kifejezést. Már olvastam, hogy a latin megfelelője Vivere aude. Más forrásból a Dare vivere-t kaptam válaszul. Mindkét kifejezés helytálló? Illetve ha nem, mi a latin kifejezések magyar megfelelője?
Figyelt kérdés
2015. jan. 12. 15:07
1/11 anonim válasza:
Szerintem "aude vivire". (A "dare" az angolul "merni".)
3/11 A kérdező kommentje:
Szóval aude vivere? Mennyire biztos ez?
2015. jan. 12. 15:34
4/11 A kérdező kommentje:
Más hozzászólásban Vivere aude-t láttam. A sorrend is fontos,nem? Ne értsetek félre,csak érdeklődök,ha már azt varratnám fel,biztos akarok lenni a dolgomban.
2015. jan. 12. 15:40
5/11 anonim válasza:
#1 voltam, egy betűt elírtam, bocsánat.
Amennyire tudom, a "vivere aude" egy kijelentés, az "aude vivere" a felszólítás.
6/11 anonim válasza:
magyarul - hogy mindenki megértse -, olyan snassz lenne, ugye?
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget !
2015. jan. 12. 16:00
8/11 anonim válasza:
A latinban a szórend SEMMI nyelvtani funkciót nem fejez ki, még a magyarnál is szétesettebb.
9/11 A kérdező kommentje:
Nem tartom snassznak a magyar nyelvet. Nem azért kérdeztem meg latinul,mert az anyanyelvem snassz. Magyarul közhelyesnek hangzik,de azért akarom megcsináltatni,mert sokszor ez vitt előre. Az,hogy latinul szeretném,a lényegen nem változtat,de nekem így jobban tetszik. Még egyszer köszi a segítséget !
2015. jan. 12. 16:15
10/11 anonim válasza:
Van a latinban dare amúgy. (Dare, facere, praestare).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!