Hogy hívják magyarul a szállodákban a concierge-t?
Figyelt kérdés
2015. jan. 3. 22:01
11/16 anonim válasza:
Értem. Akkor legegyszerűbb a hotel- vagy szállodaportás.
12/16 A kérdező kommentje:
Köszi a szállodaportás egèsz jól hangzik.
2015. jan. 5. 20:08
13/16 anonim válasza:
Jól hangzik, de nem jó. A szállodaportás ott áll dísz-egyenruhában a bejáratnál, esetleg ott ténfereg a recepció és a bejárati ajtó körül - míg a concierge-t nem is látod, ül az irodájában (ami nem feltétlenül a szállodában van) é te, mint vendég csak a telefonszámát kapod meg a szobakulccsal együtt.
14/16 anonim válasza:
Elhiszem, hogy esetleg Magyarországon így van.
De menj be egy párizsi palace-ba, és keress ott egy egyenruhás portást, hacsak nem a bejárat előtt silbakoló ajtónyforgató, hajbókoló generálisra gondolsz... Nem fogsz találni, és én sem arra gondoltam!
És eddig még senki sem mondott ennél jobb fordítást, ha jól látom.
15/16 anonim válasza:
Szâllodai ismeretek órán mi főportásnak tanultuk, ami nem azt jelenti, h ül ott, mint a recepciós, gyakorlatilag ő felel az egész alsó szintért, ő a szálloda arca, aki vezeti a vendégek kívánságainak intézését. A Grand Budapest Hotel c. filmből jól kiderül :)
16/16 anonim válasza:
Konszierzsnek. (Így, ahogy mondod, így is írod.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!