Szállodákban, hogy készítik a rantottat?
Varázslatosan.
Hogy készítenék mégis szerinted?
Felverik, sózzák és kevés zsiradékon készre sütik.
Van ahol gőz felett verik fel a tojást. Ez azért kényelmes módszer, mert az ember feltesz egy nagy fazekat vízzel, a tetejér egy keverőtálat, beleönti a felvert tojást, kevés vajat, és tejszínt, majd nagyjából ott is hagyhatja, 10 percenként megkeveri. Nem fog leégni soha, mivel gőz felett készül. Teljesen más lesz az állaga mint a serpenyőben készítettnek.
Van ahol tepsibe öntik a felvert tojást, és a kombi sütőben 100 fokon 100%-os gőzzel készítik el 5-6 perc alatt. (kombi sütőkön van sima sütési mód, illetve gőzölés)
Van, ahol pedig egyszerűen serpenyőben készítik, vajjal és tejszínnel.
De mindegyik esetben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítették, akárhol dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!