Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Volt már valami nyelvi különbs...

Volt már valami nyelvi különbségekből fakadó humoros/ érdekes eseted?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 16:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: nem is tudtam, hogy létezik ilyen szó. :)
2010. febr. 15. 12:54
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Unokahúgom Franciaországban született, de magyar édesanyjával sokat beszélt magyarul. Balatoni nyaralásunk egyik reggelén sírva jön ki a szobájából:

"Megcsípett a nyuszog, nagyon vakar!"

A "nyuszog" szó egyszerű gyerek-elszólás volt, de a "vakar" bizony nem! Franciául ugyanis a "gratter" szó azt is jelenti, hogy viszket, de azt is, hogy vakar... Fordított a kicsi, de nagyon édes volt!

2010. febr. 20. 13:19
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Idehaza történt, hogy két város között mentünk nagynéném német rendszámú autójával kissé gyorsan és a mögöttünk jövő rendőrök leállítottak minket. Kiszáll a rendőr odajön a kocsihoz és bekiabál a lehúzott ablakon szépen,artikuláltan,hogy-Beszélnek magyarul???:))))
2010. ápr. 1. 17:15
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Felvidéki vagyok teljesen szlovák környezetben élek. Sok vaskos dolgot, tréfát vagy sikamlós mondást fordítottam magyarra, szlovákra. De a huncut, idős Krajcsírik bácsi mindíg ezt az egyetlen mondatot kérte lefordítani(nem is tudott többet magyarul): bent van, csak még tologatni kell. Szerette nyakra-főre hallgatni tőlem a fordítást és a férfi társaság elismerő bólogatását.Tudtuk mi már, hogy a komáromi katonáskodása idejéből egy laktanyafal melleti üzekedés kedves, örökre bevésődött emléke ez. Éltető forrása egy férfi önbizalmának.
2011. febr. 23. 23:48
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Lengyel haveroknál voltunk kinn pár napra páran, magyarok. Egyik este iszogattunk, dumáltunk, majd nagy büszkén az egyik lengyel srác mondta, hogy ő tudja ám, hogy kell magyarul koccintani! Na koccintottunk is, közben ő kijelentette: "Egész seggedre!" Na kb 5 percig nem bírtuk abbahagyni a röhögést :):)

24/F

2011. febr. 24. 07:49
 16/27 A kérdező kommentje:

:)

Köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még! :)

2011. febr. 24. 09:22
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Egy fiatal, magyar származású amerikai hölgy Spanyolországba érkezvén a nevét kérdező vámosoknak így mutatkozott be: Eva Fodor. Mire a a fiatalemberek egymást előzködve invitálták a fess hölgyet: Conmigo! Ven conmigo!(Velem! Velem gyere!).

"E va fodor" spanyolul = szeretkezni megyek. De hogy ez irodalmi,durva, vagy szleng, mondják meg a spanyolosok.

2011. febr. 24. 09:43
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
És vigyázni kell az azonos hangzású szavakra is: megtörtént, hogy egy üzem látogatására hívták az angol szakembereket és a meghívó levél így volt befejezve :We are looking forward to your presents. (Előre is örülünk az ajándékoknak). Presence (jelenlét) helyett.
2011. febr. 24. 09:51
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

"Bring a plate!" Sok meghivason talalhato.

Sok europai, mint en is, nem tudtam elkepzelni, hogy miert. Minek vigyek tanyert, nincs eleg tanyer, vagy nem akarnak mosogatni? Na, rajottem, bring a plate, hozd a sajat kajadat, vagy ehen maradsz.

2011. febr. 24. 14:20
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Nos valahol olvastam hogy az ausztral angol abban ter el az angliaitol hogy ugy ejtik a szavakat ahogy irjak.pld today =todej de ok todaj-nak ejtik.Na es itt jon a tortenet miszerint egy bazison megkerdezi a parancsnok az alarendelt katonat vicesen:

-So soldier do you com hete to die?

-No sir I come yesterday.

2011. febr. 24. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!