Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angol (amerikai) receptben...

Angol (amerikai) receptben mit jelentenek pontosan ezek a hozzávalók? Süteményreceptem találtam

Figyelt kérdés
purpose flour, vegetable shortening, confectioners sugar
2014. dec. 20. 19:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amerikában 3 címkézse van a lisztnek (flour).

All purpose, bread, cake. Az All purpose azt jelenti hogy minden felhasználásra.

vegetable shortening = növényi zsíradék, ilyen pl. a margarin, a kókuszzsír stb.

conf. sugar = porcukor

2014. dec. 20. 19:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

szerintem:

purpose flour szerintem nem teljes,de szerintem vmi sütőliszt féle (cél-liszt vagy mifene lehet)

a shortening az növényi zsír féle lehet, a wiki a margarinhoz hasonlítja,de sokan vajnak is említik.

[link]

confectioners sugar - porcukorféle

2014. dec. 20. 19:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Az all purpose flour ("mindenre jó" liszt) helyett nyugodtan használhatsz finom- vagy réteslisztet, elvégre nálunk ilyen idióta kategória szerencsére nem létezik. A shortening egy növényi zsiradékkeverék, váltsd ki vajjal, ha ehető végeredményt szeretnél. A confectioners' sugar pedig egyszerűen porcukor.
2014. dec. 20. 22:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Igy van, a purpose flour (pontosabban all purpose flour) az "mindenre" jo. En habarni, rantani, sutni szoktam vele, de ha kenyeret sutunk (gepben) ahhoz kulon "kenyer" lisztet veszek, vagy ha sutit csinalok, ahhoz is van kulon liszt.

Otthon amit sima feherlisztnek arulnak, az jo lesz "all purpose flour"-nak.

A tobbit elottem leirtak, ahhoz nincs hozzafuznivalom.

2014. dec. 21. 08:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, sokat segítettetek! Mivel a recept buttert és vegetable shorteninget is ír, ezért kipróbálom a vaj-kókuszzsír kombót, lisztnek pedig sima finomlisztet használok.
2014. dec. 22. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!