Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit gondolltok Romániáról?

Mit gondolltok Romániáról?

Figyelt kérdés

Rengetegszer megkérdeztem egy csomó embert,hogy mit gondollnak erről az országról és majdnem mindenki azonnal rávágta,hogy :" Jaah a csövi Románia! Pff utálom a románokat,cigányország haha :D " De...nem értem.Attól,hogy az ország eredetileg román ,rengeteg más nyelvű ember is él ott.Például Erdély! Nah ott max. csak 1-2 román van :D

Sokan lenézik ezt az országot mivel"jaaj nem utáljuk a románokat" de nem mind egyformák.Persze ők se tökéletesek na de van kivétel! Nagyon sok kis város is van ahol a sokkal többen vannak a magyarul beszélők mint a románok.Ott van SepsiSzentgyörgy is..De nem.Ezeket figyelembe se veszik. De kiváncsi lennék a ti véleményetekre is :)

#magyar #román #más nyelvezetűek
2014. dec. 19. 20:36
 1/4 anonim ***** válasza:
32%
Egyrészt Erdély nem Románia, és a magyarok nem románok. Másrészt természetesen minden nemzet fiai között vannak okosak és buták, kulturáltak és bunkók, szépek és csúnyák, csak nem egyforma arányban. Románok között, ahogy eddig észrevettem, mindegyikből a 2. van többségben.
2014. dec. 19. 20:41
 2/4 anonim ***** válasza:
58%
Azt,hogy majd minden talpalatnyi területét súlyos hazugságok által orozta.
2014. dec. 19. 21:39
 3/4 anonim ***** válasza:
93%
Őszintén szólva nekem semmi problémám Romániával. Ismerek románokat is, székelyeket is, ugyanolyan emberek mint mi. Az ország maga természeti adottságait tekintve gyönyörű, gazdag történelemmel (hogy az Magyarország története vagy Romániáé sok esetben fedi egymást), sok kultúra találkozási pontja, izgalmas ország. Kár, hogy a politika ott ugyanolyan mocsok dolog, mint nálunk és gazdaságilag szintén rossz helyzetben vannak. Az új vezetőjük egyelőre normális embernek tűnik, remélem azért az erdélyi magyarok helyzete is rendeződik. Meg lehet szólni de én a nyelvüket is szeretem, szóval leszámítva azt a tetemes mennyiségű soviniszta barmot, az én képem Romániáról pozitív.
2014. dec. 20. 11:25
 4/4 anonim ***** válasza:
88%

Amit írsz főleg abból a szempontból vicces, hogy magyarország mennyivel különb Romániánál.

Itt nincs szegénység, bűnözés, korrupció, naponta kigyulladó metrók, fizetős körgyűrű -kivéve képviselőknek, nem divat a gyűlölködés, zsidózás, cigányozás, b***ás, trianonozás.

2014. dec. 20. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!