Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A nem latin ábécét használó...

A nem latin ábécét használó országokban mennyire ismerik a latin ábécét az átlag polgárok?

Figyelt kérdés
pl Oroszország, Ukrajna, az arab világ, távol-kelet stb..
2014. dec. 9. 12:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Oroszországban, Ukrajnában közismert, mert már iskolában is tanítanak németet, angolt, latint, az internet is jórészt latinbetüs, és nagyon sok egyéb is nem található meg cirill betüs forrásként.

A Távolkeleten - amennyiben ez alatt a japán, kínai, kóreai, stb országokat érted, az általános iskolai oktatás is részben angolul történik, ezért ott is közismert.

Az arab területen az átlag embert nem tudom, de aki ott iskolázottabb, az is tud angolul.

2014. dec. 9. 12:50
 2/2 ceri ***** válasza:

Nem vagyok utazó, de sztem a coca-colát Pápua guineában is így írják. Ráadásul az analfabéták is megértik, jobban mint ha a saját nyelvükön, betűikkel írnának le nekik bármit. Ez persze csak egy kis gúnyos fricska a részemről.

Az idegenforgalom és a globalizáció miatt eléggé elterjedt az angol nyelv szerte a világban. A 3. világ országai szinte mind gyarmatok voltak, így aztán vsz ismerik a latin abc-t. De ott valóban sok az analfabéta, aki a saját nyelvén sem tud írni. Európában sztem mindenhol ismerik.

2014. dec. 9. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!