Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A szlovákiai magyarok hány...

A szlovákiai magyarok hány százaléka beszél szlovákul és magyarul is?

Figyelt kérdés
2014. dec. 1. 18:30
 1/9 A kérdező kommentje:
Úgy értem anyanyelvi/felsőfokú szinten.
2014. dec. 1. 18:32
 2/9 eNerdzsy ***** válasza:
90%
Vizsgáztassuk le őket egyesével, vagy az is elég lesz, ha közvélemény kutatás keretében elfogadjuk mindegyikük válaszát, és ebből az eredményből számítunk százalékos arányt?
2014. dec. 1. 18:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Aki magyarnak vallja magát, az beszél magyarul. Aki nem annyira biztos benne, az inkább szlováknak vallja már magá.

Szlovákul többségük tud folyékonyan beszélni, inkább az idősebbekre és néhány a magyar határhoz nagyon közel lakókra jellemzó, hogy nem tudnak felsőfokú szinten szlovákul.

2014. dec. 1. 19:23
 4/9 anonim válasza:
98%
2014. dec. 3. 02:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdem, mert itt olvastam egy csomó szlovákokkal kapcsolatos kérdésnél, hogy egy nagyon nagy részt magyarlakta területen laktak és nagyon sokat szenvedtek a szlovák nyelv megtanulásával a középiskolában.
2014. dec. 3. 15:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A Magyarországhoz közeli településeken nagyon kis százalékban beszélik a magyarok a szlovák nyelvet. Gondolok itt főleg a szinte csak magyarok lakta falvakra. A városokban és távolabbi helyeken már jobb az arány, mert ott több helyen találkoznak vele. Én érettségi után voltam először ráutalva arra, hogy szlovákul kelljen beszélnem. És több ilyen embert is ismerek. Nekünk nem volt hol megtanulnunk, ezért tényleg csak kínlódtunk vele.
2014. dec. 3. 23:34
 7/9 anonim válasza:
100%
Szlovák-Magyar határtól 4 km-re lakok, (3800 lakos él a falunkban) itt a magyarok 82%-ban vannak jelen, 16%-szlovák a maradék 2% roma. A szomszéd faluban a magyarok száma 0% (970 lakos)
2014. dec. 7. 16:13
 8/9 anonim válasza:
Jah és persze én Szlovákiában élek.
2014. dec. 7. 16:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Jesus christ.... Hány ilyen kérdés van. Csak szlovákiában születettektől. Nagyon jól tudom milyen szánalmas az a szlovák agymosás, de ennyire nem tudsz egy szeletet megőrizni a magyarságból? Nagyon durva amit a szlovákok csinálnak, szó szerint megörjíti az embert. A szlovák nyelv is egy utánzat, ha már a nyelvek érdekelnek akkor tanulj inkább magyarul vagy a baszk nyelvet, vagy az albánt, de komolyan tudnod kell hogy ha szlovákiában születtél akkor hivatalosan is agymosott vagy, mert a szlovák hozzáállás annyi kárt okozott amit semmi más nem tud. Szlovákia a negativitás szülőföldje, remélem kinövi.
2014. dec. 7. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!