Meglehet tanulni egy nyelvet úgy, hogy utáljuk?
Figyelt kérdés
A német nyelvről van szó .9.-es vagyok és a gimiben második nyelvként a franciát vagy németet választhattam. Franciát semmi kép sem akartam mert apa beszél franciául és nem szereti és nekem se tetszik, plusz sok hasznát sem látom. Maradt a német eleinte érdekelt, de ahogy kezdünk belemenni egyre inkább vagyok rosszul tőle. Az angolt szeretem, beszélem, tetszik, egyerű, szép stb. De a német hosszú msh-kkal teli szavai, utánozhatatlan kiejtésével, angol után nehéz ragozásával és a fegyelmezni nemtudó tanárával kikészít. Szerintetek így kedvtelenül lehet nyelvet tanulni?2014. nov. 29. 23:36
11/11 anonim válasza:
Meg lehet tanulni, csak éppen nem fogod használni és el is felejted, ha nam gyakorlod.
Így voltam én is az orosszal és a latinnal. 8 évig "tanultam" oroszul (kötelező volt), négy évig latint, két évig ógörögöt. Oroszul nagyszerűen tudok olvasni, csak éppen fogalmam sincs róla, hogy mit olvasok... A két másik nyelvet szerettem, a latint az egyetemen is folytattam.
Mindenesetre fontos lenne, hogy legyen egy olyan tanárod, aki meg tudja veled szerettetni a nyelvet, különben ösztönösen elzárkózol a tanulásától. Ez pedig kár lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!