Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Meglehet tanulni egy nyelvet...

Meglehet tanulni egy nyelvet úgy, hogy utáljuk?

Figyelt kérdés
A német nyelvről van szó .9.-es vagyok és a gimiben második nyelvként a franciát vagy németet választhattam. Franciát semmi kép sem akartam mert apa beszél franciául és nem szereti és nekem se tetszik, plusz sok hasznát sem látom. Maradt a német eleinte érdekelt, de ahogy kezdünk belemenni egyre inkább vagyok rosszul tőle. Az angolt szeretem, beszélem, tetszik, egyerű, szép stb. De a német hosszú msh-kkal teli szavai, utánozhatatlan kiejtésével, angol után nehéz ragozásával és a fegyelmezni nemtudó tanárával kikészít. Szerintetek így kedvtelenül lehet nyelvet tanulni?

2014. nov. 29. 23:36
1 2
 1/11 chtt ***** válasza:
41%
Lehet, csak megnehezíted magadnak a dolgot.
2014. nov. 29. 23:40
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
En az angollal vagyok igy, utalom,nem is ertem nem is akarom erteni, de muszaj mert angol suliba jarok. :( fuj
2014. nov. 29. 23:44
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem szándékosan utálom...
2014. nov. 29. 23:44
 4/11 anonim ***** válasza:
En is igy vagyok vele, az angol nagyon konnyen ment, a nemetet nem tudom mikor fogom olyan szinten beszelni, pedig nemet nyelvteruleten elek.
2014. nov. 29. 23:54
 5/11 chtt ***** válasza:

"Nem szándékosan utálom..."

Ezzel nem tudok vitába szállni, de azt mondom vala, hogy a "szeretem" 3 szótag és általában kellemes érzést kelt az emberben, az "utálom" 3 szótag, és általában kevésbé kellemes érzést kelt az emberben, s végül is ki dönti el, melyiket mondod ki? ;)

:)

2014. nov. 30. 00:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem tudsz JOL/HATEKONYAN megtanulni, ha nem szereted csinalni, ha nem erdekel.
2014. nov. 30. 03:57
 7/11 anonim ***** válasza:
vonatkoztass el a tanártól, kezdj filmeket nézni/zenét hallgatni németül, minél többet annál jobb idővel jobban fog tetszeni, mint az angol..maga módján szebb is s szépsége pont a hosszú msh-s szavakban rejlik :D
2014. nov. 30. 19:39
 8/11 anonim válasza:
Lehet, pl. románul, szlovákul, szerbül. Csak oda kell születni magyarnak.
2014. dec. 3. 02:46
 9/11 anonim ***** válasza:
64%

Én 12. év végén, nyári szünet előtt döntöttem el, hogy gyorsan érettségi előtti utolsó nyáron kéne egy nyelvvizsga az általam legjobban utált nyelvből. Imádom a nyelveket, az angolt és a japánt is, és hiába tudom megjegyezni a bonyolult japán írásjegyeket, a sok mássalhangzós németet egyszerűen képtelen voltam.

Sose volt sikerélményem és emiatt rühelltem, a végén már nem is tanultam. De aztán beiratkoztam egy nyelvsuliba, mert eldöntöttem, hogy nekem igenis kell az a nyelvvizsga! És 2 hónap alatt úgy megimádtam a németet, hogy az valami csoda. Intenzív kurzusra jártam, jó volt a légkör, és talán a tudat, hogy mellette nem kell még rengeteg tantárgyra tanulnom, hanem ha csak egy picit tanulok, az is hasznos lesz, rengeteg erőt adott.

Augusztusba nyelvvizsgáztam, a hónap végén raktam föl hirdetést, és szeptember elején már jöttek hozzám gyerekek, német oktatásra. A kurzus fele már vissza jött és holnap lesz egy új tanítványom, a harmadik.

Én azt mondom, hogy akaraterő kérdése az egész, nyáron próbálj ki egy ilyen intenzív nyelvtanfolyamot, és meglátod, megváltozik majd a szemléleted a nyelvről! Mert valójában egy borzasztóan logikus és nem mellesleg gyönyörű nyelv :)

2014. dec. 10. 21:38
 10/11 anonim ***** válasza:
bocs az OFF-ért, az utolsót kérdezném, hogy milyen fokon és hol nyelvvizsgáztál, hogy már "oktatsz" is?
2014. dec. 11. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!