Meglehet tanulni egy nyelvet úgy, hogy utáljuk?
"Nem szándékosan utálom..."
Ezzel nem tudok vitába szállni, de azt mondom vala, hogy a "szeretem" 3 szótag és általában kellemes érzést kelt az emberben, az "utálom" 3 szótag, és általában kevésbé kellemes érzést kelt az emberben, s végül is ki dönti el, melyiket mondod ki? ;)
:)
Én 12. év végén, nyári szünet előtt döntöttem el, hogy gyorsan érettségi előtti utolsó nyáron kéne egy nyelvvizsga az általam legjobban utált nyelvből. Imádom a nyelveket, az angolt és a japánt is, és hiába tudom megjegyezni a bonyolult japán írásjegyeket, a sok mássalhangzós németet egyszerűen képtelen voltam.
Sose volt sikerélményem és emiatt rühelltem, a végén már nem is tanultam. De aztán beiratkoztam egy nyelvsuliba, mert eldöntöttem, hogy nekem igenis kell az a nyelvvizsga! És 2 hónap alatt úgy megimádtam a németet, hogy az valami csoda. Intenzív kurzusra jártam, jó volt a légkör, és talán a tudat, hogy mellette nem kell még rengeteg tantárgyra tanulnom, hanem ha csak egy picit tanulok, az is hasznos lesz, rengeteg erőt adott.
Augusztusba nyelvvizsgáztam, a hónap végén raktam föl hirdetést, és szeptember elején már jöttek hozzám gyerekek, német oktatásra. A kurzus fele már vissza jött és holnap lesz egy új tanítványom, a harmadik.
Én azt mondom, hogy akaraterő kérdése az egész, nyáron próbálj ki egy ilyen intenzív nyelvtanfolyamot, és meglátod, megváltozik majd a szemléleted a nyelvről! Mert valójában egy borzasztóan logikus és nem mellesleg gyönyörű nyelv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!