Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Meglehet úgy tanulni egy...

Meglehet úgy tanulni egy idegen nyelvet ha olvasok, filmet nézek az adott nyelven?

Figyelt kérdés
2014. szept. 26. 22:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
0-ról szerintem nem. Viszont ha van egy stabil alaptudás, akkor hihetetlen gyorsan lehet fejlődni ezzel a módszerrel.
2014. szept. 26. 22:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de főként a hallás utáni szövegértést és a szókincset fejleszti, de a kommunikációs készséget nem igazán és természetesen az is nagyon fontos. :)
2014. szept. 26. 23:07
 3/12 A kérdező kommentje:
köwzi a valaszokat :) a komunikacios keszseget csak ugy fejleszthetem ha beszelek valakivel?
2014. szept. 26. 23:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azt mindenképpen szóban kell gyakorolni...de pl ha otthon egyedül vagy és kitalálsz fix szitukat akkor akár magadban is fejlesztheted, de mindenképpen fontos, hogy hangosan, ne magadban...halld, hogy mit mondasz, próbáld gyorsítani a dolgot...de persze nyilván a legjobb, ha igen ha bezsélgetsz valakivel, aki vagy jobban bezsél, mint te agy külhoni :)
2014. szept. 26. 23:25
 5/12 A kérdező kommentje:
és mi jobb szerinted az olvasas vagy a filmnezes?
2014. szept. 27. 00:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A filmnézés azért jobb, mert élőbeszédet hallasz és szokod a hétköznapi angol nyelvű helyzeteket és reakciókat. Az olvasás is jó,az inkább a szókincset és az "angol gondolkodást" fejleszti, de a filmnézés gyorsabb, egyébként lehet a kettőt egyszerre is. Én anno úgy csináltam, hogy buszon olvastam este pedig valami sorozat vagy film először angol felirattal aztán már nélküle. :)
2014. szept. 27. 00:09
 7/12 A kérdező kommentje:
és neked mennyi időbe tellett mig szepen megtanultad a nyelvet?? :)
2014. szept. 27. 00:43
 8/12 anonim ***** válasza:

Elég jól meg lehet tanulni.

A beszédértéshez a filmnézést ajánlom felirattal (tehát pl. ha angolul akarsz tanulni, akkor angol film angol felirattal), ez nekem nagyon sokat segít. A hírműsorok is nagyon jók, mert azokban általában szépen (érthetően, artikulálva, nem szlenget) beszélnek. (A szleng is fontos, de majd később.)

Az olvasást is ajánlom. Bizonyos kifejezéseket, ill. a helyes használatukat egyszerűen nem lehet csak beszélgetések során megtanulni (hacsak nem nyelvtanár - még jobb, ha anyanyelvi nyelvtanár - a beszélgetőpartner, mert ő el is tudja magyarázni, mi miért van).

Kell a szépirodalmi, ponyva, stb. írott szöveg. A legjobb, ha mindenféle témában olvasol. Nagyon fejleszti a szókincset.

Ahhoz viszont, hogy szóban jól ki tudd magad fejezni, kell, hogy beszélj, még jobb, ha közben javítanak. Ha nincs pénzed nyelvtanárra, szerezz skype-on külföldi ismerősöket. (Bár szerintem megéri egy-egy időszakra megfizetni egy magántanárt, hogy helyrerakja az esetleges tévedéseket.)

A nyelvtant nyálazd át, legjobb, ha beszerzel egy kis összefoglaló anyagot a legfontosabbakkal. Nem feltétlenül kell nyelvkönyvet venned, a neten már sok oldal foglalkozik angol, német, stb. nyelvtannal.

2014. szept. 27. 20:35
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem már volt egy viszonylag elfogadható angolom, kb közép szint körül, bár sztm inkább alatta. Akkoriban kezdtem el olvasni, filmeket nézni és "magamban beszélni" és megpróbálni angolul tanulni. Csak szorgalom kérdése sztm. Elég hamar fel lehet hozni a nyelvtudást, ha az ember folyamatosan foglalkozik vele, de elég hamar le is tud sajna amorizálódni :( Én kb 4-5 hónapot mondanék, hogy onnan már nem volt gond sem a szövegértés, sem a hallás utáni, sem a kommunikáció...a szókincs meg minden egyes nap bővül...de ez normális, magyarul sem ismerünk minden szót pedig ez az anyanyelvünk...az előzőnek abban igaza van, hogy a nyelvtant érdemes átvenni...muszáj valami alap, amire tudsz építeni. :)
2014. szept. 27. 20:54
 10/12 A kérdező kommentje:
tulajdonéppen a szlovak nyelvről van szó és heti 4 órám van az iskoában, emellett még ugy tervezem, hogy olvasok és TV-t is nézek majd :) a válaszokat köszönöm :)
2014. szept. 27. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!