Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelvet érdemes tanulni...

Milyen nyelvet érdemes tanulni manapság?

Figyelt kérdés

Szerintetek mely nyelvek lesznek azok ajövőben, amik hasznosk lehetnek, ha beszéled őket.

Amikből pl hiány lesz, vagy amikből meg lehet élni?

2010. jan. 28. 19:43
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Önmagában úgy igazán egyikből se, hacsak nem vagy mondjuk uniós sztártolmács. De egyébként sokkal nyerőbb, ha van valami értelmes szakmád, és mellett még beszélsz pár nyelvet is. Úgy már nyitva előtted a világ.

De a nyelvek önmagukban szinte semmire sem jók. Hidd el, tudom, mert én is fordító vagyok, látom, mennyire alulfizetett ez a szakma (plusz vannak tolmács és tanár ismerőseim is, és ők sem lelkesednek jobban a saját fizetésükért), ezért is tervezem, hogy amint összejön rá a keret, én is tanulok valami használható szakmát.

2010. jan. 28. 19:50
 2/6 anonim válasza:
100%
Szerintem első körben mindenképpen angolt, majd jó lehet még a spanyol, az orosz, a német.
2010. jan. 28. 20:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Első helyen az angol, anélkül a mai világban már félanalfabétának számít az ember a komolyabb szakmákban. Utána német/francia, aztán orosz, spanyol, portugál, aztán jönnek az ilyesmik, mint olasz, holland, lengyel, japán, arab, kínai. Ezek mind hasznosak (ebben a sorrendben!!), de megélni nem lehet belőlük.

Ismerek embert, aki kiválóan megél abból, hogy japán ÉS kínai ÉS koreai tolmács, óránként 10-20 ezer forintot megkeres vele, ha éppen van megrendelése. DE: aki nem született nyelvzseni, az az említett 3-ból 1 nyelvet sem képes egy élet alatt sem jól megtanulni (a tolmácsolás pedig egy különleges dolog, ami egész más, mint pl. a fordítás). Átlagos nyelvtehetség 3 mérnöki diplomát megszerez annyi erőfeszítéssel, mint amennyivel mondjuk megtanulna pl. koreaiul, következésképpen ha az érdekel, hogy miből lehet megélni, akkor ne nyelvet tanulj, hanem műszaki tudományokat.

Szóval tanulj rendes szakmát, és mellette angolt, aztán vagy németet vagy franciát, aztán jöhet a többi. Semmiképpen ne gondold azt, hogy csak abból, hogy mondjuk tudsz arabul vagy japánul, meg tudsz élni.

2010. jan. 29. 03:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat. :) Sokat segítettetek.

Tudom, h fontos a rendes állás is, és a nyelvek csak amellett jöhetnek szóba, de mivel azt még nem tudtam eldönteni, h melyik szakmát válasszam/ melyikkel tudok majd boldugulni, ezért érdeklődtem első körben a nyelvek iránt. :)

2010. jan. 29. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:
En angol kettanra jarok, most jelenleg franciat tanulok. Jovore lehet, hogy megtanulok nemetul, bar nem tudom... Szerintem erdemes meg egy azsiai nyelvet megtanulni, peldaul a japant vagy a koreait. :D
2010. jan. 31. 12:45
 6/6 anonim ***** válasza:
eszperantó, orosz, német, japán, kínai, spanyol, lovári
2011. máj. 4. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!