Milyen nyelvet érdemes manapság tanulni?
Mostanában a spanyol meg a francia nagyon felkapott lett, azt sokan tanulják. Azzal sokat lehet elérni, Bár ugyenez vonatkozik az oroszra is, csak azt sokkal kevesebb iskolában lehet tanulni. Az olaszt én csak olyan "hobbinyelv"-ként javasolnám, bár ez attól függ, hogy van-e bármi célod ami Olaszországhoz fűződik.
Én is azt mondanám, hogy az orosz, a spöanyol, és a francia nyelv közül válassz, én személy szerint a spanyolt választanám, az olyan dallamos :D
Angol és német után már bármit választhatsz.
A spanyolnak az az előnye, hogy egyre népszerűbb, az USA déli területein és annál délebbre szinte csak azt használhatod. De Európában is sokan tanulják.
Az orosz azért jó, hogy azt viszont kevesen, és lehet hogy a munkaerőpiacon tényleg kapós leszel vele.
Attól függ milyen középiskolára mész.
Gazdaságin pl. olyan nemzetét, amelyik várhatóan meghatározó lesz miután végeztél.
Műszaki karon olyan nemzetét, ahol az adott műszaki szakterület eléggé pörög.
De ha csak a magad szórakoztatására kell, akkor amelyik a legszimpatikusabb.
Az oroszban szerintem az írás kicsit bonyolult, mivel nagyban eltér a mi betűinktől. A kiejtés (nekem) kicsit nehéz lenne, mert mikor hallok valamit oroszul, olyan nyelvtörőnek hangzik, de nem ehetetlen, lehet neked könnyű lesz.
1. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!