Érdemes törökül tanulni? Vagy inkább egy másik nyelv?
Német, angol mellett, tanultam ezeket a nyelveket. Darmasiswa indonéz ösztöndíj miatt indonézt is. Egyértelműen orosz ami megéri mostanában.
Harmadik nyelvnek oroszt választottam. Indonéz eléggé könnyű nyelv, kár lenne már érte. Ezt a 4 nyelvet választottam, ami mellett ki fogok tartani(nincs időm másikba kezdeni, feleslegesen),indonéz nyelvnél megelégszek a normális társalgási szinttel.
Tudtam használni a nyelvet külföldön, de sohasem lett volna kötelező és vándormunkásokon kívül nem lehet használni. Extrém lusta nép. Oroszul nagyon gyengén beszélek egyenlőre. Előnye az orosz nyelvnek, hogy homogén.
Indonéz pedig szintén, mert mesterséges, közös nyelv a több száz indonéziai nyelv közt.
Maláj és indonéz kölcsönösen értik egymást háromszáz millióan.
Lehet, hogy eljön a török, akár kínai, indonéz ideje, de a következő évtizedekben az orosz a nyerőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!