Franciások! Akartok játszani?
Olyan szavakat keresek, amelyek hím- és nőnemben is léteznek, csak jelentésük teljesen más.
Olyesmikre gondolok, mint pl.:
Le manche - la manche, (La Manche)
Le cave - la cave,
Le page - la page etc.
Tudnátok ilyeneket írni?
Szia, szép napot kedves Julianna !
Ha megírod nekem franciául, hogy hogyan kérdezzek rá ezekre a pici eltéréssel , de még is mást jelentő/értelmező/ szavakra, akkor írok a francia ismerősömnek, biztosan tud segíteni, ideje az bőven van, és nagyon segítő kész, csak hát értenie kell, hogy mit szeretnék tőle. Ő biztosan rengeteget fog találni.
Csak értelmesen kellene elküldenem a kérésemet, illetve a te kérésedet. Julianna már annyiszor segített nekem, most én szeretnék segíteni Neked.
Üdv, és további szép napot !
"Olyan szavakat keresek, amelyek hím- és nőnemben is léteznek, csak jelentésük teljesen más.
Olyesmikre gondolok, mint pl.:
Le manche - la manche, (La Manche)
Le cave - la cave,
Le page - la page etc. "
Ez a fel cím tökéleten jó, csak hát ez a szöveg franciául kéne, azt megértené a francia ismerősöm.
Én nem tudom tökéletesen írni a franciát, félő, hogy nem értené meg mi a kérésem. és tedd hozzá, hogy a lehető legtöbb "ilyen szavakat keressen"
Köszönöm a kedvességedet!
Valahogy így lehetne megfogalmazni:
Je cherche des homonymes (ex: maire, mère mer), et des homonymes homographes (ex: une page, un page).
Pourriez-vous m'en donner d'autres exemples, s'il vous plaît?
Jó estét kedves Julianna!
Elküldtem a levelet, a te francia írásoddal, plusz,
kiemeltem az összes szavakat, amiket, Te és mások is írtak, hogy lássa, azok már megvannak.
Remélem, lesz ideje gondolkodni, böngészni a francia szótárát.
Holnapra biztosan érkezni fog a válasza,kíváncsi vagyok miket fog találni. Ha sokat, és persze jókat..hmm amit persze én nem biztos hogy érteni fogom,azokat priviben fogom elküldeni neked. OK?
D'accord!
Én meg kiválogatom a jókat, és kiírom ide. OK?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!