Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Franciások! Akartok játszani?

Franciások! Akartok játszani?

Figyelt kérdés

Olyan szavakat keresek, amelyek hím- és nőnemben is léteznek, csak jelentésük teljesen más.

Olyesmikre gondolok, mint pl.:

Le manche - la manche, (La Manche)

Le cave - la cave,

Le page - la page etc.

Tudnátok ilyeneket írni?

2014. szept. 17. 15:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Chair, chaire, cher chère.

[link]

Chaine chêne

[link]

Fin, faim.

Nem tudtok még?

2014. szept. 24. 12:31
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia, szép napot kedves Julianna !

Ha megírod nekem franciául, hogy hogyan kérdezzek rá ezekre a pici eltéréssel , de még is mást jelentő/értelmező/ szavakra, akkor írok a francia ismerősömnek, biztosan tud segíteni, ideje az bőven van, és nagyon segítő kész, csak hát értenie kell, hogy mit szeretnék tőle. Ő biztosan rengeteget fog találni.

Csak értelmesen kellene elküldenem a kérésemet, illetve a te kérésedet. Julianna már annyiszor segített nekem, most én szeretnék segíteni Neked.

Üdv, és további szép napot !

2014. szept. 24. 13:40
 13/17 anonim ***** válasza:

"Olyan szavakat keresek, amelyek hím- és nőnemben is léteznek, csak jelentésük teljesen más.

Olyesmikre gondolok, mint pl.:

Le manche - la manche, (La Manche)

Le cave - la cave,

Le page - la page etc. "

Ez a fel cím tökéleten jó, csak hát ez a szöveg franciául kéne, azt megértené a francia ismerősöm.

Én nem tudom tökéletesen írni a franciát, félő, hogy nem értené meg mi a kérésem. és tedd hozzá, hogy a lehető legtöbb "ilyen szavakat keressen"

2014. szept. 24. 13:45
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedvességedet!

Valahogy így lehetne megfogalmazni:

Je cherche des homonymes (ex: maire, mère mer), et des homonymes homographes (ex: une page, un page).

Pourriez-vous m'en donner d'autres exemples, s'il vous plaît?

2014. szept. 25. 10:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Jó estét kedves Julianna!

Elküldtem a levelet, a te francia írásoddal, plusz,

kiemeltem az összes szavakat, amiket, Te és mások is írtak, hogy lássa, azok már megvannak.

Remélem, lesz ideje gondolkodni, böngészni a francia szótárát.

Holnapra biztosan érkezni fog a válasza,kíváncsi vagyok miket fog találni. Ha sokat, és persze jókat..hmm amit persze én nem biztos hogy érteni fogom,azokat priviben fogom elküldeni neked. OK?

2014. szept. 25. 20:52
 16/17 A kérdező kommentje:

D'accord!

Én meg kiválogatom a jókat, és kiírom ide. OK?

2014. szept. 26. 08:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Ok;)
2014. szept. 26. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!