Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Németül hogy van ez?

Németül hogy van ez?

Figyelt kérdés

Kérlek válaszoljon az is, aki csak nagyjából tudja, vagy csak az egyiket tudja, mert nagyon sürgősen el kellene küldenem a levelet!

1. valamikor huszadika körül (szóval ez egy dátum, hogy szept. 20. körül megyünk Németországba)

2. ...., én lennék a legboldogabb ember a földön.

2014. aug. 11. 10:27
 1/6 A kérdező kommentje:

Ja és a legboldogabb embernél nem tudom számít-e, de lány vagyok.

És írnék egy olyat is, hogy das ist total lieb/nett von dir... de nem tudom, hogy lieb vagy nett? Van különbség?

2014. aug. 11. 10:35
 2/6 anonim ***** válasza:

1. wir fahren gegen den 20-sten

2. ..dann würde ich das glücklichste Mensch auf dem Erde sein

2014. aug. 11. 11:07
 3/6 anonim ***** válasza:
A nett kb. rendes, aranyos jelentésü, a lieb kedves, szeretetteljes, szóval sokkal intimebb jellegü
2014. aug. 11. 11:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Igazából ezt egy énekesnek írom, akit nagyon szeretek, mármint csak mint rajongó, szóval nem ilyen intimebb dolog. Ráadásul ő felnőtt férfi, gyerekei is vannak, felesége meg minden. Én 17 vagyok. De a lényeg, hogy felajánlotta hogy bemutatja a hazáját ha már megyek oda és hogy akár nála is aludhatok 1-2 napot, megmutatja a stúdiót meg elvisz magával a koncertjére:D Erre írnám, hogy milyen kedves tőle. De ilyen lazán beszélünk, jófej, szóval nem olyan illedelmesen meg hivatalos módon. Akkor írhatom neki, hogy lieb?
2014. aug. 11. 11:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja és persze köszönöm a válaszod!:)
2014. aug. 11. 11:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Es ist sehr nett von Dir.
2014. aug. 11. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!