Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolba azt hogy ezt meg ezt...

Angolba azt hogy ezt meg ezt olvastam milyen igeidővel kell kifejezni?

Figyelt kérdés
2014. júl. 20. 15:19
 1/3 anonim válasza:

Sima múlt idő.

Pl. I read ....

2014. júl. 20. 15:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát, ha már végigolvastad, tehát kész vagy vele akkor Present Perfect-tel fejezném ki, azaz:

-I've read ....

Ha mondjuk csak olvasgattál, beleolvastál azaz a művelet nincs 'kész', akkor sima múlt:

-I read ...

2014. júl. 20. 21:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha egy konkrétan megvan, hogy mikor olvastad, és ezt elmeséled (tegnap olvastam) akkor egyszerű múlt. Ha azon van a hangsúly, hogy valamikor éppen olvastál olvastál (olvasás közben voltál), és ekkor történt valami, ("éppen olvastam, amikor..."), akkor folyamatos múlt (de nem hinném, hogy te erre gondoltál). Ha pedig arról van szó, hogy szóba hozol valamit, amit olvastál (tehát nem elmeséled, hogy mikor olvastad, hanem elolvastál valamit, és most arról akarsz beszélni), akkor befejezett jelen (Present Perfect).
2014. júl. 20. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!