Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A görög vagy az orosz nyelv a...

A görög vagy az orosz nyelv a nehezebb?

Figyelt kérdés
Sokak szerint a görög és az orosz nehéz...a szívem mindkettõhöz.ugyanannyira vonz a szívem, tehát nehézség alapján.fogok.dönteni. Elõre köszi!

2014. júl. 14. 23:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Úgy látom, a magyar sem könnyű. Nem hinném, hogy a nyelveket ilyen módon fel lehetne osztani.
2014. júl. 14. 23:08
 2/15 A kérdező kommentje:
De ha választani kéne?
2014. júl. 14. 23:44
 3/15 anonim ***** válasza:
Nekem határozottan a görög. Másnál fordítva lehet.
2014. júl. 15. 06:01
 4/15 A kérdező kommentje:
Érvek mellette-ellene esetleg? Megköszönném! :)
2014. júl. 15. 09:33
 5/15 anonim ***** válasza:

Nekem az orosz.

Az orosznál külön jelei vannak az írott és nyomtatott betűknek, míg a görögben megegyeznek. Az orosz írás folyamatos, míg a görög egymás után pakolja a betűket.

A görög ábécé/kiejtés nagy hátránya az, hogy nem annyira fonetikus, ill. rengeteg külön szót, ha nincs hangsúlya egy szóként ejtenek, ill. nagyon hadarnak.

Az oroszban kevesebb igeidő van, több magyarhoz hasonló szó, de eszméletlen nemtetszős számomra a szláv nyelvek mássalhangzó-torlódásokkal teli kiejtése. A hangsúly mindkét nyelvben kötetlen.

Nyelvtan.

A jelenlegi görögnek sokkal egyszerűbb névszóragozási rendszere van, mint az orosznak, de több igeideje is van. A görögben talán több a speciális kivétel a katharevusza miatt, de egyáltalán nem megtanulhatatlan szerintem.

2014. júl. 15. 11:53
 6/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm, szóval szerinted görögöt könnyebb tanulni? Nem nehézség alapján akarok dönteni, csak olyan nehéz választanom, hogy muszáj az alapján döntenem...
2014. júl. 15. 13:18
 7/15 anonim ***** válasza:

Tessék, itt elég rendesen el van minden magyarázva:

[link]

2014. júl. 15. 13:33
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :) szerintem a görög mellett döntök
2014. júl. 15. 14:49
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem az orosz tök könnyű nyelv, és nincs is benne sok mássalhangzó torlódás, az inkább a lengyelre jellemző. A betűket 2 hét alatt meg lehet tanulni. Szerintem gyönyörűen írnak. Sokkal hasznosabb is, mint a görög.
2014. júl. 15. 17:05
 10/15 A kérdező kommentje:
Orosz betűket már tudom, és tényleg gyönyörű nyelv...hát nem tudom...lehet mégis az orosz legyen...?
2014. júl. 15. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!