Hogyan mondanátok másképpen?
Ma hallottam egy beszélgetést.2 résztvevője volt: A és B.
- ,,B" mondta, hogy 10 percet fog csak dolgozni.
- Erre ,,A" válaszolta hogy ... volna 2 órát gyalogolni 10 percért.
A pontok helyén egy latin szót mondott, ami nem jut eszembe.
Milyen szó lehet a pontok helyén?Az is rémlik, hogy a szó elején az in- vagy pedig a de- szócska szerepelt.
Amiket kerestem: haszontalan, szükségtelen, elhagyható, nem szükséges, indokolatlan, nélkülözhető, mellőzhető, hasztalan, fölösleges, elkerülhető, hiábavaló, okafogyott, céltalan, fölös, elhanyagolható ,abszurd, irracionális,ajánlatos, ajánlott, kívánatos, javasolt, tanácsos, érdemes, célravezető, elvárt ,megfelelő, hasznot hajtó, előnyös, hasznavehető, hasznosítható, felhasználható, hasznos, alkalmazható, praktikus, használható
degeneralt dolog volna
abnormalis volna
irregularis volna
Julianna.
indecens az szemermetlent jelent, nem ebbe a mondatba, szovegkornyezetbe valo.
Köszönöm, előző hozzászóló, de francia tolmácsként és fordítóként tudom, hogy az "indécent-e" illetlent jelent kb. :)
A kérdező -in-re és -de-re emlékezett (ebben mindkettő szerepel :D), gondoltam, talán a beszélgetők használtak egy szót hibásan...
Kerdezo,
Ha megtalaltad, ird meg nekunk legyszives.
Szerepel benn az in- szócska, csak másképp :).Ilyen a csodálatos agyunk.
A keresett szó: rentábilis (hasznot hajtó, gyümölcsöző, kifizetődő, jövedelmező ).
Ezt a szót ,,A'' irónikusan mondta.
||--||--||--||--||--||--||--||--||--||--||--||--||--||--||
Kerdezo, koszi!
Ezt a szot meg is talaltam, na de, Te azt irtad, hogy "in"-nel kezdodik:)
Koszi, most mar nyugodtan aludhatunk, vege a nagy titoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!