Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van még itt rajtam kívül...

Van még itt rajtam kívül "nyelvtannáci"?

Figyelt kérdés

Nem tudom miért, de engem halálra tud bosszantani a pocsék helyesírás, a helytelen fogalmazás, az "-e" szócska rossz használata (nem-e vagyok; vegyek föl-e), a rossz ragozás (én csinálnák valamit).

Nem az elírásokra gondolok, mert előfordul mindenkinél, hogy elüt egy-egy betűt és visszaolvasva sem veszi észre a hibát, hanem arra az igazi igénytelen szövegre, amikor semmi hajlandóság nincs az íróban, hogy normálisan írjon/gépeljen.

Miért olyan nehéz ez? Ha meg kijavítom valamiben, akkor jönnek a kifogások "itt nem erőlködök a helyesírással" "jó, most megmutattad, milyen okos vagy" "nem nyelvtanórán vagyunk".

Mi a megerőltető azon, hogy a saját nyelvünkön normálisan és helyesen írjunk?

Van még itt ilyen ember, akit ezek bosszantanak?

2014. jún. 21. 19:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

8.

Pedig láthattál volna ilyeneket. Például ebből 103 oldalnyi van

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=letudn

2014. jún. 21. 20:39
 12/15 A kérdező kommentje:
Jézusom :D Nem tudom, hogy nem láttam őket, de ez tényleg brutál...
2014. jún. 21. 20:44
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
van
2014. jún. 21. 21:21
 14/15 anonim ***** válasza:
94%

Igen.

Én attól kapok agyhúgykövet, amikor keverik a "-ba/-be" és a "-ban/-ben" toldalékokat.

"Én ebbe az utcába nőttem fel"

2014. jún. 21. 23:22
 15/15 Nagy Banyapók ***** válasza:
94%

Csatlakozom! :)

Nekem a helyesírási igénytelenség egyenértékű azzal, mint ha valaki nem fürödne, nem mosna fogat, vagy koszos lenne a ruhája. Igénytelenség az igénytelenség. Ennyi.

2014. jún. 25. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!