Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvben nincsenek még...

Melyik nyelvben nincsenek még nemek a magyaron kívül?

Figyelt kérdés
Nálunk már régen megvalósult a nemek egyenlősége a nyelvünkben. Érdekes, hogy nem tudni, a kérdezők fiúk-e vagy lányok. Más nyelv van még ilyen?
2010. jan. 3. 14:53
 1/10 anonim ***** válasza:

kecsua(bár azt kétlem h.itthon tanítják:)

esetleg török!!!érdekes lehet

2010. jan. 3. 15:01
 2/10 anonim válasza:
61%
A finnugor nyelvekben pl. nincsenek nyelvtani nemek. (finn, észt, mordvin stb.)
2010. jan. 3. 15:01
 3/10 anonim ***** válasza:

Pedig csak a gond van vele:

Angolul hogy van ez: "ő fiú vagy lány"?

A transzvesztita, a kettős nemű ill. az átoperált az he vagy she?

2010. jan. 3. 15:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Én örülök, hogy nálunk nincsenek nemek. :)

Bár nem hiszem, hogy ezt a nemek közti emancipáció folyamatának köszönhetnénk. :D

2010. jan. 3. 15:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A Török nyelvben nincsen, valamint a többi türk nyelvben sincs (Kazah, Türkmén, Azeri,Üzbég,Kirgiz, Tatár,Gagauz,Baskír, Csuvas stb.)
2010. jan. 3. 17:25
 6/10 A kérdező kommentje:

Könnyű a magyar nyelv, nincsenek benne nemek ! Így kell ajánlani a külföldieknek...

:D

2010. jan. 3. 17:39
 7/10 anonim ***** válasza:
A finnben tényleg nincsenek nemek ezt én is meg tudom erősíteni!
2010. jan. 3. 19:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég olvastam egy pszicholingvisztikai tanulmányt, miszerint azokban az országikban, ahol a nyelvi kifejezések nemekre oszlanak, sokkal több baj van a diszkriminációval, erősebbek a férfi-nő ellentétek. Ugyanis a nyelvi kifejezésmódok visszahatnak a gondolkodásunkra is.

A magyar egyébként nagyon praktikus nyelv, más nyelvek csak mosanában kezdenek átvenni olyan dolgokat, ami nálunk evidens (pl. vezetéknév megelőzi a keresztnevet, kötetlen szórend...stb.)

2010. jan. 4. 11:30
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező! A magyar nyelv egyáltalán nem könnyű. Kérdezz meg egy külföldit aki magyarul tanul. Ráadásul egy nyelvet nem a nemek megléte vagy hiánya tesz nehézzé.
2010. jan. 4. 21:39
 10/10 A kérdező kommentje:

21.39 !

Miket nem mondasz ?! Hallanád csak a koleszben a Rodrigót, hogy tud még reppelni is ! / Jamaica a jamaicaiaké... / Meg Ahmed szerint se nehéz, nagyon sokat segítenek neki a lányok egymással versengve / mert nagyon jóképű /

A számok után nem kell többesszámot tenni - mondják, hogy logikus.

:D

2010. jan. 5. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!