Hogyan tanulhatnék hatásosan angol szavakat? /C1/
Tavaly megszereztem a felsőfokúmat, az előtti évben pedig előrehozottan megcsináltam az emelt angol érettségit, elég jó eredménnyel.
De nem is ez a lényeg. Mióta leérettségiztem, nekem nincsenek angol óráim, senki nincsen, akivel tudnék beszélni, vannak szavak (leginkább jelzők, kifejezések, szaknyelv, illetve néhány teljesen hétköznapi dolog, ami szinte sosem kerül elő beszédben vagy írásban), amiket egyszerűen képtelen vagyok megjegyezni. Leginkább (gondolom) azért, mert egyáltalán nem használom a nyelvet, illetve ha elvétve mégis sikerül, akkor sem olyan témában, hogy "inadequate legal representation", vagy "prosecutorial misconduct", "redundant", "debilitating", "superfluous", "astentation", "ascribed", "presentiment", "plaster", "to butt in", "interjaculate", "to tuck in", "being tensed", stb.
Csak néhány azok közül, amiket egyszerűen nem tudok megjegyezni. Ezeken felül van még rengeteg más jelző is, rengeteg állat és madár név, rovarok nevei, mondatszerkezetek (ja, és a nyelvtan), archaizálás - ez utóbbit kifejezetten szeretem, de rajtam kívül általában senki nem érti, pedig egyáltalán nem művelem magas szinten.
Valami ötlet arra, hogy ha már sehol, senkivel nem tudok angolul beszélni, és óráim sincsenek, akkor hogyan fejleszthetném tovább az angolomat? /Sorozatok, filmek, vlogok nem válnak be, sem a "kántálás" (és egyéb rituálék), a "prosecutorial misconduct"-ot meg hogy, hova "címkézzem fel"?/
5perc Angol
Újság főleg, de az e-mailedre napi rendszerességgel küldenek egy-egy leckét :)
Hát alapvetően ezek többnyire latin eredetű szavak, amelyeket csak bemagolni lehet. Mondjunk nekem ezekkel azért nem volt gondom, mert ismertem a latint.
Olvass sok angol szakirodalmat/könyvet szöveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!