Vannak itt az oldalon (félig vagy teljesen) indiaiak?
Jó, tudom, hogy milyen dolgok húzták le az országot, de Indiát nem jellemzi, hogy bármit is elrejtene a nyilvánosság elől. Teli van a média indiai hírekkel, például megerőszakolták xy-t, a gyerek 40 kg rizst elfogyaszt, stb., valamint olyan alapvető tényekkel is, hogy az országban 506 189 300 ember él jelenleg a szegénységi küszöb alatt, bár az állam igazán törekszik tenni ez ellen. India jelenleg a 10. helyen áll gazdasági szempontból a nagy népességnek is köszönhetően, amelyet valahogyan el kell tartani. Bár közérdekű dolog, hogy -leginkább a nagyvárosok (Chennai, Mumbai, Kalkutta, Delhi, Andra, Bhopal, ...)- belsejében különíthetőek el az újdonsült milliomosok és a koldulók vagyoni különbségei, de ha az indiai kormány annyi pénzt zsebre rakna, mint a magyar politikusok, akkor India gazdaságilag és társadalmilag is az afrikai országok mögé csúszna vissza.
Mivel egy olyan országban, ahol több, mint 1609 elismert nemzetiség él, elég nehéz nemzeti öntudatot teremteni; ez a felsőbbrendűségi kérdés leginkább az itt eltöltött tapasztalataim során merült fel.
Amúgy 15/F
India nem egyenlő a cigányokkal. Rajtuk ez a viselkedés jobban érvényesül, ezért is dobtuk ki őket a hazából.
Ezt a felsőbbrendűség dumát visszaveszem akkor. Vannak itt az oldalon indiaiak?
Különben annyian vagyunk, hogy lehet, hogy egyeseknek csak a szája jár, mások pedig aktívan tevékenykednek nálunk, nem tartjuk számon ezt, hiszen így-úgy is törünk előre.
Kínai szomszédainkkal sok ország gazdaságát felpörgettük már, Amin Dada diktátor Ugandája a mi kiűzésünk miatt omlott össze.
Én nem is ezt a kérdést tettem fel, de egyes válaszokban már kezdünk a fajgyűlöletre térni.
Amúgy van életcélom már.
Jelenleg hobbiból japán vagyok és rappelek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__5580843-jo-r..
"valahogy felsőbbrendűnek érzem magam"
Ez azt jelenti, lenézel másokat. Fogalmazz árnyaltabban, a büszkeséget és a felsőbbrendűséget könnyű összekeverni, de nagy a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!